Geen onderdeel van een categorie

Op de fiets langs drie maak-bedrijven

By 11 juni 2019No Comments

Vrijdag 7 juni maakte wethouder Robbert Berkhout verder kennis met de Waarderpolder. Dat deed hij samen met medewerkers van gemeente Haarlem en Parkmanagement Waarderpolder en enkele ondernemers met een fietstocht door het gebied. Tijdens de fietstocht werden drie bedrijven bezocht: Easypers, Elbel Libro en Cavex Holland. Bij de bezoeken kwamen onderwerpen als circulair ondernemen, bereikbaarheid en werkgelegenheid uitgebreid aan de orde.  

Robbert Berkhout is wethouder met de portefeuille Economie, Duurzaamheid en Mobiliteit. Stadsdeel Waarderpolder is zijn aandachtsgebied. Daarnaast is Berkhout bestuurlijk opdrachtgever voor het programma duurzaamheid. Door middel van de fietstocht en bedrijfsbezoeken werd verder kennis gemaakt met het gebied en de ondernemers.

De drie bedrijven toonden tijdens de rondleidingen hun dagelijkse werkzaamheden. Het eerste bedrijf dat werd bezocht was Easypers. Easypers renoveert oude HPL deuren door ze te schuren en te beplakken met nieuw materiaal. Na een mooie rondleiding en gesprek met de aanwezigen werd de fietstocht doorgezet naar Elbel Libro Bookbinding. Elbel Libro is een handboekbinderij die op maat gemaakte presentatieoplossingen maakt voor onder andere gastenboeken voor hotels en bijzondere boeken.  De tocht werd afgesloten bij Cavex Holland. Cavex produceert tandheelkundige materialen en levert haar producten over de hele wereld aan tandheelkundige bedrijven.

Tijdens het bezoek aan de drie maak-bedrijven werd met de wethouder gesproken over de praktische zaken rond het circulair ondernemer, de bereikbaarheid van de Waarderpolder en de werkgelegenheid in het gebied. Uit deze gesprekken kwam naar voren dat bedrijven zich zorgen maken over hun bereikbaarheid. Ook werd er gesproken over de toegenomen drukte op de Oudeweg en de consequenties voor de veiligheid op kruispunten.

De deelnemers kijken terug op een mooie en leerzame fietstocht. Wij willen de bedrijven die hun deuren voor ons openstelden bedanken voor hun enthousiasme en gastvrijheid.

Direct
regelen