Geen onderdeel van een categorie

Op zoek naar een toekomstdroom

By 1 december 2020No Comments

Stageplekken gezocht voor de medewerkers van overmorgen

Veel leerlingen ervaren dat het in deze periode lastig is om een stageplek te vinden. Een mentor van de Daaf Geluk school vroeg de projectleider Stagebureau, Sandra van Zijl, een oproep te delen. Bij deze deelt Parkmanagement graag dit bericht.

Wie helpt de medewerkers van overmorgen kennis maken met het bedrijfsleven? Neem bij vragen contact op met Stagebureau projectleider Sandra van Zijl via sandra@waarderpolder.nl

“Als mentor van een derde klas VMBO vertel ik mijn leerlingen en hun ouders aan het begin van het schooljaar altijd dat er twee belangrijke herinneringen gemaakt worden: de kampweek en de stage.

Wegens corona hebben we dit schooljaar kamp helaas moeten afblazen. Als school willen we heel graag de leerlingen wel die andere belangrijke herinnering meegeven; de stage. Daarom zijn wij in samenwerking met het Stagebureau op zoek naar de mogelijkheden om stage te kunnen lopen bij bedrijven.

Onze leerlingen zijn derdejaars VMBO en havo leerlingen. Velen zijn nog op zoek naar hun toekomstdroom, anderen hebben die droom al. Allen zullen in de wat verdere toekomst de arbeidsmarkt betreden. Om zich te oriënteren op die toekomst lopen zij in januari een week stage, van 18 t/m 22 januari om precies te zijn.

Wij vragen via dit artikel, of de bedrijven in Haarlem bereid zijn om leerlingen die oriëntatie te bieden. We begrijpen dat een stagiair die komt snuffelen vooral een belasting is voor bedrijven, zeker in deze  bijzondere tijden. De meerwaarde van stage lopen is voor onze leerlingen, die toch vaak al een achterstand hebben in onze maatschappij, van onschatbare waarde. Daarom hopen we dat u wilt meewerken om onze leerlingen deze belangrijke herinnering te laten maken waardoor ze een beeld krijgen van het werkveld. Elk jaar merken we weer dat veel leerlingen, na een week stage lopen, met frisse tegenzin en een nieuwe motivatie, weer in de schoolbanken plaats nemen.”

Jeroen Kalter, mentor 3e klas vso Daaf Geluk

Direct
regelen