Geen onderdeel van een categorie

Reuring op de kop van het Figeeterrein

By 10 december 2019No Comments

Wat gebeurt daar allemaal op de kop van het Figeeterrein? Sinds oktober varen er vanaf het Figeeterrein schepen met bouwmateriaal van en naar de binnenstad. Daar wordt de kademuur aan de Oostkant van het Spaarne volledig gerenoveerd. Om de binnenstad te ontlasten, wordt het materiaal per boot vanaf Figee aangeleverd.

Vanaf pontons in het Spaarne wordt met grote hijskranen gewerkt aan het vervangen van de draagconstructie van de kademuur. Daar is veel en zwaar materiaal voor nodig. Dat was een uitdaging voor het aannemersbedrijf Van Gelder, die de klus uitvoert. De kleine straten laten het zware vrachtvervoer en en de machines niet toe. Om over opslag van het materiaal nog niet eens te spreken.

Aanvoer vanuit de Waarderpolder
De eigenaar van Van Gelder zag de braakliggende meters bij het Figeeterrein: het ideale terrein voor opslag en transport van de materialen. Hij nam daarom contact op met eigenaar van de grond, Vincent Kleintjens. Dat bleek een goede zet. Vanaf de vroege uren tot ‘s avonds laat stuurt de uitvoerder hier nu dagelijks het hele proces aan. Vincent Kleintjens is blij met de reuring op zijn terrein. Het terrein biedt voldoende ruimte voor opslag en de aanvoer van al het materiaal kan er prima plaatsvinden. Ook is er is op deze manier geen overlast voor omwonenden.

De toekomst
De komende zes maanden blijft het op het Figeeterrein een komen en gaan van vrachtwagens, boten, bouwmateriaal en mensen. In de tussentijd werkt Kleintjens met zijn team verder aan de plannen voor de inrichting na deze bouwperiode. De kop van Figee moet een plek worden waar allerlei activiteiten ontwikkeld kunnen worden, zonder dat er grootse commerciële doelen worden nagestreefd. Een plek om te ontmoeten én te ondernemen.

Dit bericht is gepubliceerd in Waardervol #38, het kwartaalblad voor alle bedrijven in de Waarderpolder. 

Direct
regelen