Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Rioolwerkzaamheden Spaarndamseweg – Waarderbrug

By 25 januari 2023No Comments

In opdracht van de gemeente Haarlem renoveert Aarsleff Leidingrenovatie in de periode van 23-01-2023 tot en met 05-04-2023 diverse diepriolen aan de Spaarndamseweg in Haarlem. De renovatie van het riool gebeurt met de zogenaamde kousmethode. Door in delen in het bestaande hoofdriool een met hars geïmpregneerde kous aan te brengen en uit te harden, ontstaat een compleet nieuwe rioolleiding. Dankzij deze methode ligt de straat niet wekenlang open en wordt de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk beperkt.

Ook worden in deze periode de aanwezige inspectieputten gerenoveerd en onderzocht of de aanwezige stalen zinkers onder het Spaarne dienen te worden gerenoveerd. Indien uit het onderzoekt blijkt dat het renoveren van de zinkers noodzakelijk is, staan deze werkzaamheden gepland in week 11 en 12.

Doordat in deze periode geen afvalwater door de diepriolen zal stromen wordt het riool overgenomen door een drietal tijdelijke pompgemalen, variërend van 1.000 tot 2.100 m3/uur.

Doordat het tracé van één tijdelijke pompinstallatie zich over de Waarderbrug bevindt en hier een  stremming voor staande mast vaartuigen tot 1 april 2023 geldt, dient de tijdelijke pompinstallaties voor deze datum opgeruimd te zijn. Dit betekent vanzelfsprekend ook het einde van de werkzaamheden van Aarsleff Leidingrenovatie.

Direct
regelen