Geen onderdeel van een categorie

Rondetafelgesprek over toekomst Waarderpolder

By 5 februari 2020No Comments

Woensdag 22 januari vond een rondetafelgesprek plaats tussen gemeente Haarlem en diverse stakeholders over de toekomst van de Waarderpolder. Het rondetafelgesprek was onderdeel van een groter onderzoek over de toekomst van het business park. Dat onderzoek komt voort uit het coalitieakkoord, waarin de visie staat om ‘de Waarderpolder verder te ontwikkelen tot een duurzaam en toonaangevend bedrijventerrein’. 

Op uitnodiging van gemeente Haarlem zijn onder andere projectontwikkelaars, vastgoedeigenaren, de Industriekring Haarlem (IKH), MKB Haarlem, Hoogheemraadschap van Rijnland, Elan Wonen en Recreatieschap Spaarnwoude met elkaar in gesprek gegaan. Onder leiding van Stec Groep is met elkaar gesproken over twee onderwerpen: innovatie en de transitie naar een circulaire economie, en het slimmer en intensiever gebruik van de beschikbare ruimte in het bedrijventerrein. 

Het volledige onderzoek, bestaande uit de rondetafelgesprekken, interviews met verschillende partijen uit de Waarderpolder en een dataonderzoek leveren de input voor de toekomstvisie. In de toekomstvisie worden maatregelen geschetst om de aantrekkelijkheid en duurzaamheid van het business park te bevorderen. Deze visie en maatregelen worden later dit jaar vertaald in het nieuwe Convenant Waarderpolder.

Direct
regelen