Geen onderdeel van een categorie

Samenwerken aan een groene omgeving

By 1 december 2020No Comments

Parkmanagement denkt graag mee met ondernemers die zich willen inzetten voor de vergroening van de Waarderpolder. Stichting Meerbomen meldde zich bij Parkmanagement voor tips. Stichting Meerbomen spant zich in om gratis bomen te kweken. Dat doen zij door met vrijwilligers in het najaar het bos in te gaan om het teveel aan jonge bomen te verzamelen. Deze jonge bomen moeten ongeveer vijf maanden in de grond staan om te wortelen, daarna geeft Stichting Meerbomen deze gratis weg.

De Stichting zocht naar een geschikte locatie om de boompjes te laten wortelen. Parkmanagement bracht hen in contact met Iron Mountain. Zij werken graag mee aan dit project en stemden het gebruik van de grond af met De Raad Vastgoed. Deze partij is de eigenaar van het naastgelegen Crown Business Center en de betreffende grond.

Afgelopen week heeft Spaarnelanden kosteloos sleuven gegraven op de nu nog onbebouwde kavel waar Iron Mountain volgend jaar wil uitbreiden. Op 3 december zullen de verzamelde zaailingen daar geplant worden. In april komt er een bomen ophaaldag waar Haarlemmers gratis deze jonge bomen kunnen ophalen. Zij kunnen deze bomen op eigen terrein herplanten, om zo samen de omgeving weer groener te maken.

Direct
regelen