Geen onderdeel van een categorie

Schous opent de deuren voor de Waarderpolder

By 8 oktober 2019 No Comments

Donderdag 3 oktober vond de Polderborrel plaats. Deze editie opende Schous haar deuren voor de ondernemers uit de Waarderpolder om kennis te maken, kennis uit te wisselen én om te proosten op het 165-jarig jubileum van het bedrijf. Voorafgaand aan de Polderborrel werd bij Schous de tweede themabijeenkomst voor metaalbedrijven georganiseerd. 

Metaalbijeenkomst: Leren van elkaar

De metaalbijeenkomst werd voor de tweede keer gehouden met de bedoeling om metaalbedrijven uit de Waarderpolder met elkaar in contact te brengen. Onderwerpen als het vinden van geschikt personeel en duurzaamheidsambities spelen bij (bijna) alle bedrijven. Tijdens de bijeenkomst kunnen de bedrijven uit de metaalbranche met elkaar kennis maken en horen welke oplossingen collega’s hebben gevonden voor deze én andere uitdagingen.

De metaalbijeenkomst werd vorig jaar ook georganiseerd, op het kantoor van Parkmanagement. Deze keer was dat op locatie bij Schous, en dat beviel de andere bedrijven erg goed. “Dit is voor herhaling vatbaar. Door bij elkaar over de vloer te komen zie je wat de andere bedrijven precies doen. Mogelijk heeft een ander metaalbedrijf al oplossingen gevonden voor problemen waar jij nog tegenaan loopt. Daar zijn dit soort bijeenkomsten goed voor.” aldus Jeanine Dommerholt, eigenaresse van Lino Metaalwaren.

De Polderborrel

Na de metaalbijeenkomst werd beneden verder gepraat onder het genot van een hapje en drankje op de Polderborrel. Voor de Polderborrel werden alle ondernemers uit de Waarderpolder uitgenodigd. Schous van 1865 bestaat dit jaar 165 jaar, en dat wilde de familie Schous graag vieren.

“Wij zitten pas 24 jaar in de Waarderpolder. In die tijd hebben we het gebied zien groeien. Het werd veiliger en beter bereikbaar.” aldus Gé Schous. In de Waarderpolder zit de groothandel, waar bedrijven en particulieren terecht kunnen voor metaalwaren en gereedschappen. Gé Schous en zijn vrouw Esther vormen de vijfde generatie die het familiebedrijf voortzetten. Ook de zesde generatie, Bob Schous, werkt al jaren in het familiebedrijf. Hij runt de winkel in het centrum en zal in de toekomst de leiding over het hele bedrijf overnemen.

De borrel was wederom een succes. Wij willen de familie Schous bedanken voor de gastvrijheid en de goed georganiseerde Polderborrel.

 

Direct
regelen