Geen onderdeel van een categorie

Stagebureau zet bedrijven op de kaart voor toekomstige werknemers

By 17 september 2019 november 26th, 2019 No Comments

De aanpakkers en doeners van nu zijn de vakmensen van de toekomst. Dat weet ook de projectleider van het Stagebureau bij Parkmanagement. Sinds dit jaar focust het Stagebureau daarom volledig op het ‘verborgen talent’ van Haarlem: leerlingen van de praktische opleidingsniveaus tot MBO Niveau 2.

Het Stagebureau wil de praktisch ingestelde leerlingen laten zien dat de Waarderpolder vol zit met kansen. Om die kansen zichtbaar te maken, is een goede kennismaking tussen leerlingen en bedrijven van groot belang. En daar helpt het Stagebureau bij. Projectleider Maarten Brand: “De arbeidsmarkt is krap en talent is schaars. Maar wij weten dat in Haarlem volop kansen zijn voor de praktische leerlingen én daarmee ook voor de bedrijven. Wij willen de kennismaking tussen beide groepen zo makkelijk mogelijk maken.”

Het doel is dan ook om de Waarderpolder letterlijk op de kaart te zetten voor deze doelgroep en hun stagebegeleiders. Bedrijven uit het business park kunnen op de kaart laten zien dat ze geïnteresseerd zijn in contact te komen met de praktische stagiairs. Scholen kunnen dan contact opnemen met het bedrijf.

Met dit nieuwe initiatief kunnen bedrijven die moeite hebben met het vinden van geschikte medewerkers zichzelf voorstellen aan een waardevolle doelgroep. Voor de leerlingen en begeleiders wordt het makkelijker om te zoeken naar stages en kennismakingsactiviteiten in verschillende branches.

Bedrijven worden binnenkort benaderd
Voor het opzetten van de kaart benaderen studenten van het Novacollege komende weken de bedrijven uit de Waarderpolder om te vragen of jouw bedrijf op de website vermeld mag worden (www.waarderpolder.nl/stagebureau). Bedrijven kunnen op de kaart op de website aangeven of zij beschikbaar zijn voor:

  1. Een gastles

Je komt op een school vertellen over jouw vakgebied en/of jouw bedrijf.

  1. Een bedrijfsbezoek

Een groep leerlingen komt kennismaken in jouw bedrijf. Dit kan zijn d.m.v. een rondleiding of een activiteit.

  1. Een stage of snuffelstage (paar dagen)

Leerlingen komen meewerken in jouw bedrijf om werkervaring op te doen. Dit kan van een paar dagen tot een paar maanden.

Het Stagebureau kan de bedrijven ondersteunen bij het voorbereiden of uitvoeren van deze activiteiten. Vermelding op de kaart en de ondersteuning is kosteloos en bedrijven hebben geen enkele verplichting.

Direct
regelen