Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Start bouw zonneweide MSD

By 16 juni 2022No Comments

In augustus start MSD met de bouw van de 2.280 zonnepanelen op het eigen terrein naast de Waarderweg. De installatie wekt straks 956.000 MWh (megawattuur) aan duurzame energie op wat goed is voor 7% van de totale energievraag van MSD. Einde dit jaar moet de installatie volledig operationeel zijn.

Projectmanager Gijs van der Zon van MSD: “We kiezen voor een zonneweide, omdat we nu en de komende jaren niets doen met deze ruimte. We hebben constructief overleg gevoerd met de gemeente over de inrichting van het veld waarbij het met name ging over natuurwaarden en zichtlijnen. Er komen niet alleen zonnepanelen, maar we planten tussen de panelen een gemengd bloemenmengsel en aan de randen komen inheemse bomen en struiken. We hebben onlangs ook twee bijenkasten op ons terrein geplaatst.”

De zonneweide is onderdeel van een groter verduurzamingstraject van MSD. De komende jaren worden gebouwen aangepakt en verbeterd met isolatie en nieuwe dakbedekkingen. Ook volgt MSD de ontwikkeling van het warmtenet Waarderpolder als alternatief voor aardgas.

Direct
regelen