Geen onderdeel van een categorie

Start warmteonderzoek Waarderpolder

By 7 juli 2020augustus 18th, 2020No Comments

Haarlem wil in 2040 aardgasvrij zijn. Daarvoor moeten we op zoek naar nieuwe manieren van verwarmen. Een duurzaam alternatief voor aardgas is de aanleg van een warmtenet. Wellicht is een warmtenet voor de Waarderpolder een mogelijkheid om bedrijven te verwarmen. Parkmanagement Waarderpolder en de gemeente Haarlem doen hier onderzoek naar. We horen graag uw mening!

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond. Door de leidingen stroomt warm water. Dat warme water komt bijvoorbeeld uit restwarmte of een andere warmtebron in de buurt en kan worden gebruikt om bedrijven te verwarmen. Het onderzoek gaat over het idee om een collectieve warmtevoorziening aan te leggen waarbij bedrijven in de Waarderpolder warmte kunnen uitwisselen. Het is een duurzaam alternatief voor verwarmen op aardgas. U kunt op deze manier bijdragen aan een gasvrijer Haarlem en een duurzaam bedrijf voeren.

Onderzoek
Is het mogelijk om in de toekomst met een warmtenet bedrijven in de Waarderpolder te verwarmen? Gemeente Haarlem en Parkmanagement Waarderpolder doen onderzoek naar de mogelijkheden. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Royal HaskoningDHV. Wij zijn benieuwd of uw bedrijf interesse heeft in deelname aan dit warmtenet.

Vul de enquête nu in!
Wilt u de enquête invullen? Wij horen uw mening graag! We vragen u naar uw gasverbruik, uw eventuele verbouwplannen en of u ook restwarmte – misschien wel zonder dat u het zelf weet – produceert. Het is voor de gemeente en Parkmanagement belangrijk dat zoveel mogelijk bedrijven de enquête invullen om een goed beeld te krijgen. U kunt via deze link de enquête invullen. De enquête kunt u t/m 30 augustus 2020 invullen.

Vervolg
Met dit onderzoek wordt gekeken of een warmtenet in de Waarderpolder haalbaar is.  De onderzoeksresultaten worden met u gedeeld op een bijeenkomst in oktober. Via de website van de gemeente en in het WP Journaal informeren wij u over deze bijeenkomst, personen die de enquete hebben ingevuld kunnen zich voor deze bijeenkomst aanmelden.

Heeft u vragen? Neem contact op via ECDW-secretariaat@haarlem.nl of met Stan Verstraete via stan@waarderpolder.nl / 06-28849034.

Let op: De enquête kan niet geopend worden in de webbrowser Firefox

 

Direct
regelen