Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Subsidieregelingen voor duurzame maatregelen

By 3 november 2021november 9th, 2021No Comments

Bedrijven die interesse hebben in het nemen van duurzame maatregelen, komen in aanraking voor twee interessante subsidieregelingen. Het betreft een subsidie voor constructieonderzoek van je bedrijfsdak voor het plaatsen van een zonnestroominstallatie en een subsidie van de Provincie Noord-Holland voor maatregelen gericht op energiebesparing. Parkmanagement Waarderpolder kan ondernemers adviseren en de subsidie aanvraag begeleiden.

Constructieonderzoek zonnepanelen

Bedrijven die interesse hebben in een zonnestroominstallatie op hun dak moeten eerst weten of het dak de belasting van de installatie kan dragen. Hiervoor moet een constructieonderzoek worden uitgevoerd door een erkende constructeur. Parkmanagement Waarderpolder heeft subsidie ontvangen van de gemeente Haarlem om bedrijven te ondersteunen bij het uitvoeren van constructieonderzoeken. Bedrijven kunnen 50% van de waarde van het constructieonderzoek gesubsidieerd krijgen.

Bedrijven kunnen voor de voorwaarden contact opnemen met procesmanager Duurzaamheid bij Parkmanagement Waarderpolder, Stan Verstraete.

Subsidie voor duurzame maatregelen

De Provincie Noord-Holland subsidieert de uitvoering van duurzame maatregelen bij bedrijven. Bedrijven die een zonnestroominstallatie willen bouwen, kunnen middels de subsidie 10% op de offertewaarde korting krijgen. Daarnaast kunnen bedrijven voor maatregelen gericht op energiebesparing zoals isolatie of LED verlichting 20% korting ontvangen.

Parkmanagement Waarderpolder begeleidt de subsidie aanvragen richting de Provincie Noord-Holland. Voor het verkrijgen van de subsidie is het belangrijk dat wordt samengewerkt en dat voor de verschillende bedrijven tegelijk een subsidie wordt aangevraagd. Ook voor meer informatie over deze subsidie mogelijkheden en het aanvraagproces kun je contact opnemen met Stan Verstraete.

Direct
regelen