Haarlem heeft de mensen die je zoekt

Of ze nu al hun hele leven hier wonen of net naar Haarlem zijn gekomen; Haarlemmers zijn relatief hoog opgeleid. Een studie in Amsterdam gedaan, of bij Inholland in Haarlem gestudeerd. Een huis in Haarlem betrokken, een bedrijf gestart, een gezin gekregen en uiteindelijk de stap naar bedrijfsruimte gezet in de Waarderpolder. Dan zoek je talenten in de buurt die jouw bedrijf verder helpen. Die zijn in Haarlem volop te vinden!

Haarlem Stagestad

We noemen Haarlem graag de Stagestad van Nederland. De enige stad met een éigen, lokaal stagebureau. Stagebureau Connectie brengt lokale bedrijven en jong talent met elkaar in contact. Het stagebureau is bedacht en opgezet met ondernemers uit de Waarderpolder in samenwerking met de gemeente en parkmanagement. De diensten van het stagebureau zijn gratis voor bedrijven uit de Waarderpolder. Noem dat maar uniek!

Op zoek naar een gemotiveerde stagiair? Onze stagiairs werken graag bij de bedrijven in de Waarderpolder. Het stagebureau helpt je graag verder.

Inholland

Hogeschool Inholland locatie Haarlem biedt 15 verschillende opleidingen op het gebied van business, creatieve industrie, gezondheid, sport, onderwijs, innovatie, techniek en informatica. Voor ondernemers betekent dat een ruim aanbod van studenten die graag hun stage-ervaring in jouw bedrijf komen opdoen. Populair zijn de marketing stagiaires. Na de studie blijven zij maar wat graag in Haarlem. Volop kansen voor jouw bedrijf om dit talent aan je te binden.

Nova College

Het ROC Nova College vestiging Haarlem heeft maar liefst 65 opleidingen in huis. Op drie locaties in de stad studeren jongeren voor honderden beroepen, variërend van allround kapper tot zelfstandig kok. Met een MBO’er haal je nieuwe kennis en vakmanschap in je bedrijf. En misschien wel net zo waardevol: een frisse blik op jouw routines. De kneepjes van jouw vak en bedrijf breng je de stagiair zelf bij. Of het nu om een stageplaats, een tijdelijke klus of een vaste baan gaat. Dat is het mooie van jonge mensen: je leert er zelf ook van. Goede kans dat je een trouwe en gemotiveerde jonge medewerker overhoudt aan de stageplaats die jij te bieden hebt.

Academisch onderwijs

De komst van academisch onderwijs maakt de kweekvijver van talent in Haarlem compleet. Het initiatief Open de Koepel werkt er aan.

Academisch onderwijs in Haarlem krijgt een bijzonder accent op kunst & cultuur enerzijds en op ondernemerschap anderzijds. Dat betekent extra aandacht voor ondernemerschap in het curriculum en dan speciaal in het Social Sciences departement (SSC). Een betere aansluiting van academisch onderwijs en startups. En een goede uitwisseling van kennis en mensen tussen universiteit, Innovatiecentrum Noord-Holland en de bedrijven van de toekomst.

Laatste nieuws:

Inmiddels zijn de handtekeningen gezet onder de overeenkomsten met onderwijsinstellingen die zullen samenwerken om goed academisch onderwijs in de Koepel te realiseren. Het gaat om een bacheloropleiding Liberal Arts & Sciences – zoals een University College. Een brede en ondernemende academische bacheloropleiding op te zetten door de Global School for Entrepreneurship in samenwerking met het Erasmus Centre for Entrepreneurship. Zij zullen hiervoor naar alle waarschijnlijkheid ook samenwerking aangaan met een buitenlandse partij. De Duitse non for profit SRH Gruppe is hiervoor op dit moment de gesprekspartner. Daarnaast: postacademische programma’s in de vorm van Bootcamp- & Advanced Labs in circulaire economie door de Academy for Global Challenges. En dan nog: ondernemerschaps- & bildungsopleidingen verzorgd door De Bildung Academie en stichting Schoolvision. We koersen op het openen van de koepel in september 2020. De mooie oude koepel krijgt een nieuw leven!

Kom ook naar de Waarder­polder
1.100

ondernemers die openstaan voor samenwerking

98

bedrijfs- en kantoorruimtes, per direct beschikbaar

6

kavels vrijgegeven voor realisatie van je nieuwe bedrijfspand

Bekijk complete aanbod
Beschikbare kavels
Let's connect

Altijd op de hoogte met onze e-mailnieuwsbrief