Skip to main content
Businesspark internationaal

Toolkit om ondernemers te ondersteunen bij Brexit

By 30 januari 2018No Comments

MKB-Nederland en VNO-NCW en de Rijksoverheid gaan in samenwerking met ING, Rabobank en ABN-Amro met de campagne Hulpbijbrexit.nl een toolkit ontwikkelen om het bedrijfsleven door de Brexit te helpen. Dat maakten Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW), Mona Keijzer (Staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat) en Simon Smits (Nederlandse ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk) vandaag bekend tijdens een speciaal evenement over de Brexit voor honderden ondernemers in de Haagse Malietoren.

Website hulp bij Brexit

De bij de campagne behorende website bevat eerste informatie voor ondernemers om te starten met hun voorbereiding op Brexit. Veel ondernemers zijn zich namelijk nog niet bewust van wat er op hen afkomt en realiseren zich bijvoorbeeld nog niet dat ze vanaf 29 maart 2019 weer met de douane te maken kunnen krijgen. De gevolgen van de verschillende Brexit-scenario’s kunnen ook grote impact hebben op de Nederlandse economie als geheel en de tienduizenden Nederlandse bedrijven die zaken doen (direct of indirect) met het VK.

8 tips voor een goede voorbereiding

Op de site is onder meer deze lijst met 8 handzame tips te vinden aan de hand waarvan ondernemers hun voorbereiding op Brexit kunnen beginnen.

8 handige tips om je voor te bereiden op de Brexit

Het platform hulpbijbrexit.nl wordt komend tijd verder uitgebouwd in samenwerking met de Rijksoverheid, de banken en de brancheorganisaties waar veel vragen over Brexit binnenkomen. Zo ontstaat een handzame toolkit voor ondernemers.

Wat doen leveranciers?

Tijdens het evenement in de Malietoren lieten diverse experts hun licht schijnen over Brexit en waar het naar toe gaat. Ook gaven experts van ING, KPMG, de Douane en enkele ondernemers de aanwezigen in de zaal concrete tips waar je nu al mee aan de slag kan. Ook werd duidelijk dat Brexit een bedrijf indirect kan raken zonder dat je het zelf doorhebt. Bijvoorbeeld doordat leveranciers producten uit het Verenigd Koninkrijk halen. Daarnaast kunnen supply chains ernstig in de knoei komen. Komende maanden worden meer bijeenkomsten georganiseerd in het land voor ondernemers.

Bron: MKB Nederland

Direct
regelen