Geen onderdeel van een categorie

Twee weekenden werk bij station Spaarnwoude

By 3 september 2019No Comments

Station Spaarnwoude krijgt 3 liften en een hellingbaan. Deze aanpassingen maken het reizigers makkelijker om de traverse over de rijksweg A200 en het spoor te nemen. Dit maakt het station toegankelijker voor mensen die slecht ter been zijn of met een kinderwagen reizen. Door werkzaamheden is de stationsomgeving twee weekenden minder goed bereikbaar. Het weekend van 7/8 september geldt dit voor het wegverkeer, het weekend daarop voor de treinreizigers en overige gebruikers van de traverse.

Gevolgen voor automobilisten: 6-9 september
Voor de aanleg van een kabelgoot aan de onderzijde van de traverse, wordt de rijksweg A200 in het weekend van 6-9 september ter hoogte van het station, gedeeltelijk, afgesloten. Dit gebeurt in de avonden en nachten en zondag overdag. De eerste nacht, van vrijdagavond 6 september (20.00 uur) tot zaterdagochtend (07.00 uur) wordt het doorgaande weg richting Amsterdam (deels) gestremd.

Van zaterdagavond 20.00 uur tot uiterlijk maandagochtend 9 september (05.00 uur) is de weg richting Haarlem gestremd. De omleidingen worden met bebording aangegeven. Bussen en nood- en hulpdiensten kunnen er ten alle tijden langs. De bushalte is tijdelijk 50 meter verplaatst.

Gevolgen voor treinreizigers, 14/15 september
In het weekend van 14 en 15 september wordt er dag en nacht doorgewerkt. In dit weekend worden onder andere de liftputten aangebracht, op de plek waar later de liften komen. En er komen tijdelijke loopbruggen om de perrons ook tijdens de bouw goed bereikbaar te houden. De traverse is het hele weekend buiten gebruik en er rijden geen treinen op het traject Amsterdam – Haarlem – Leiden. NS zet vervangend busverkeer in. Reizigers wordt geadviseerd de reisplanner van NS te raadplegen.

Schilderbeurt
De traverse krijgt tegelijkertijd een schilderbeurt. De gebruikers van de traverse kunnen hier tot december 2019 enige hinder van ondervinden. Aan het eind van het jaar zijn deze schildwerkzaamheden afgerond. Zonder tegenslag is station Haarlem Spaarnwoude voorjaar 2020 voorzien van liften en hellingbanen.

Kijk voor meer informatie op https://www.haarlem.nl/station-spaarnwoude-liften/
Vragen kunt u richten tot www.prorail.nl/contact

Direct
regelen