Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Update nieuwe woningen Laan van Decima

By 4 juni 2024No Comments

De werkzaamheden aan de Laan van Decima zijn in volle gang. Binnen zes weken worden de eerste nieuwe woningen geplaatst voor de statushouders die hier tijdelijk verblijven. De oude woningen, die zijn weggehaald, gaan terug naar de leverancier en worden weer op een andere plek ingezet. De werkzaamheden aan riolering, kabels en leidingen op het terrein zijn afgerond.

In totaal worden er in verschillende fases, 120 woningen op de Laan van Decima geplaatst. Het terrein waar de woningen komen, is opgedeeld in 9 woonblokken. In zes weken tijd, van maandag 3 juni tot en met 26 juli, worden de 18 woningen voor het eerste woonblok geleverd.

Vanaf 22 juli tot en met 18 oktober volgen de andere woningen voor de daaropvolgende drie woonblokken. In de tweede helft van dit jaar worden er nog eens 60 nieuwe woningen neergezet.

Terrein van IKEA beschikbaar gesteld
Woonwinkel IKEA heeft een deel van haar parkeerterrein beschikbaar gesteld aan de gemeente Haarlem om de overlast van de werkzaamheden in de omgeving te beperken. De vrachtwagens die de woningen vervoeren, kunnen via dit parkeerterrein rijden om op de daarvoor bestemde locatie te lossen. Dit betekent dat de bedrijven in de omgeving maar ook de bewoners minder hinder ondervinden van de vrachtwagens die in de periode van de werkzaamheden af en aan rijden.

De nieuwe woningen
De nieuwe woningen beschikken over een eigen keuken en sanitaire voorzieningen zoals een douche en toilet. Dit in tegenstelling tot de vorige woningen. De woningen worden gestapeld zodat er meer units geplaatst kunnen worden op het terrein. De statushouders blijven op het terrein tijdens de verhuizing naar de nieuwe woningen. Een deel van de woningen is bestemd voor Oekraïense vluchtelingen die later dit jaar verhuizen naar de woningen.

Direct
regelen