Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Vervanging tijdelijke woningen Laan van Decima 3

By 3 april 2024No Comments

De woningen voor statushouders aan de Laan van Decima 3 worden vervangen. Daarnaast komen er 60 extra woningen bij voor 120 Oekraïners. De werkzaamheden op en rondom de Laan van Decima vinden plaats vanaf deze week (week 14) tot en met week 29 en van week 33 tot en met week 36. Mogelijk zorgen de werkzaamheden in deze twee periodes voor (geluids)overlast in de directe omgeving.

Naast het weghalen van de oude en het plaatsen van de nieuwe woningen, wordt op het terrein gewerkt aan de riolering en aan kabels en leidingen. Dit betekent dat er regelmatig vrachtwagens rondrijden met zware lading. De Laan van Decima blijft wel beschikbaar voor verkeer maar er verdwijnen wel een aantal parkeerplaatsen.

De nieuwe woningen beschikken over eigen sanitaire voorzieningen zoals een douche en toilet en bieden meer privacy dan de huidige verblijfplaats. De woningen worden in twee of drie lagen gestapeld zodat er meer woningen geplaatst kunnen worden op het terrein. De statushouders blijven op het terrein tijdens de verhuizing. De Oekraïense vluchtelingen nemen pas later dit jaar hun intrek in de woningen.

Kijk voor meer informatie over de opvang van vluchtelingen in Haarlem op de website van de gemeente Haarlem.

Direct
regelen