Geen onderdeel van een categorie

Waarderpolder in finale meest circulaire werklocatie van NL

By 23 oktober 2019 No Comments

Waarderpolder Haarlem Business Park maakt dit jaar kans om de Circular Economy Award te winnen. De Waarderpolder staat naast de Brainport Industries Campus in Eindhoven en Industriepark Kleefse Waard in Arnhem in de finale op 31 oktober. De Circular Economy Award wordt uitgereikt aan de werklocatie die het beste uitvoering geeft aan circulaire ambities en daar de samenleving en het bedrijfsleven nadrukkelijk bij betrekt. 

Waarderpolder Haarlem Business Park
Over de Waarderpolder schrijft de jury: “Dit is een businesspark dat laat zien dat je jezelf continu kan herwaarderen. Mooi dat hier ook oog is voor hogere milieucategorieën, een breed palet aan gebruikers zorgt ook voor bestendigheid. Bovendien wordt met een diversiteit aan bedrijven innovatie onderling gestimuleerd, en daarmee kunnen bedrijven op deze locatie groeien. De Waarderpolder heeft een actieve parkmanagementvereniging die inzet op duurzaamheid, en zij denken ook na over shared facilities.”

Inzet wordt gezien
Wethouder Economie, Duurzaamheid en Mobiliteit, Robbert Berkhout, is blij met een top 3 positie van de Waarderpolder in Nederland. “Deze prachtige nominatie onderschrijft hoeveel mooie dingen er op het gebied van duurzaamheid en economie in onze stad gebeuren. Dat dit zo goed samengaat in Haarlem heeft voor een groot deel te maken met de instelling van de ondernemers in onze Waarderpolder. Zij stellen niet de vraag OF, maar HOE ze kunnen bijdragen aan een beter milieu, een beter klimaat en een duurzamere stad. Dat circulariteit de toekomst heeft is voor ons geen vraag meer. Door samen te werken, kennis te delen met elkaar en samen dingen uit te proberen werken we dus aan het Haarlem van de toekomst. Hierin is de Waarderpolder een onmisbare schakel.”, aldus Robbert Berkhout.

Effectief
Ook Robert Bloemers, voorzitter van Stichting Parkmanagement Waarderpolder, is tevreden dat de sterke samenwerking tussen Parkmanagement en bedrijfsleven wordt erkend. “Door de goede samenwerking van gemeente, ondernemers en parkmanagement kunnen we effectief stappen zetten voor een toekomstbestendig bedrijventerrein. Zo hanteert de gemeente nu circulaire vestigingsvoorwaarden bij de verkoop van bedrijfskavels, waarmee we ondernemers motiveren om bijvoorbeeld een materialenpaspoort te hanteren, demontabel te bouwen, zonnepanelen op het dak te plaatsen en hun parkeerterrein voor te bereiden op elektrisch rijden.”

Criteria
De vakjury beoordeelt de genomineerden op basis van criteria voor de onderwerpen: circulariteit in visie, circulariteit in organisatie, resultaat, interactie met de omgeving, energie, shared facilities, materialen, afval, biodiversiteit en welbevinden en gezondheid.

31 oktober wordt tijdens het BT Event in Arnhem de award winnaar bekend gemaakt. Tijdens deze finale pitchen de drie finalisten voor de vakjury. BT roept al sinds 2005 jaarlijks het beste bedrijventerrein van Nederland uit. De Circular Economy Award wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt.

Direct
regelen