Geen onderdeel van een categorie

Waarderpolder is populaire vestigingsplaats

By 9 januari 2019 No Comments

Ruimte in de Waarderpolder is schaars en de bedrijfskavels zijn bijna op. De Waarderpolder is een populaire vestigingsplaats voor bedrijven, en dat blijkt ook uit de cijfers. In 2017 en 2018 is er in totaal 2,5 hectare aan kavels verkocht aan bedrijven – een oppervlakte van zo’n 5 voetbalvelden. De kavels werden verkocht voor een bedrag van 7,7 miljoen euro.

Voor de verkoop van de kavels werkt de gemeente Haarlem samen met de huisvestingscoach van Parkmanagement Waarderpolder, Simon Lodder. “De druk in de Waarderpolder is groot. Afgelopen jaren zijn er zeer veel gesprekken gevoerd met ondernemers die een bedrijfsruimte zoeken. In sommige gevallen betreft het een bedrijfsverhuizing binnen de Waarderpolder. De vrijgekomen ruimte kan dan weer worden aangeboden aan andere bedrijven.” aldus de huisvestingscoach.

12 bedrijven hebben de afgelopen twee jaar een nieuwe plek in de Waarderpolder gewonden, en hebben daarmee dus ook deels weer plek vrijgemaakt voor nieuwe ondernemingen. Vooral in de Noordkop wordt momenteel druk gebouwd aan enkele nieuwe bedrijfspanden.

Bestuurslid van Parkmanagement Waarderpolder namens de gemeente Haarlem gaf vorige maand een interview in Goede Zaken. Dit stuk kun je hier teruglezen.

Direct
regelen