Geen onderdeel van een categorie

Walki vertrekt uit Waarderpolder

By 8 september 2020No Comments

Het bedrijf Walki, producent van technische laminaten en beschermende verpakkingsmaterialen, vertrekt uit Haarlem. Het vertrek uit Haarlem heeft geen verband met de corona crisis. Walki zag afgelopen jaar zelfs een toename in vraag naar verpakkingsmateriaal. De productie wordt voor hogere efficiëntie in de productie verplaatst naar het filiaal naar België. 

Walki is gevestigd aan de Jacques Meuwissenweg. Deze weg is genoemd naar de oprichter van het bedrijf, die in 1954 de Nederlandse Teer en Asphaltfebriek overnam. Meuwissen maakte van het bedrijf een producent van miljoenen vierkante meters laminaten en folies. De Walki vestiging in Haarlem levert nu vooral verpakkingsmateriaal aan de staalindustrie en bouwwereld.

Vertrek uit Haarlem
Door economische redenen vertrekt het bedrijf nu uit Haarlem. De productie van de Waarderpolder gaat over naar het filiaal in het Belgische Duffel. Zestig werknemers uit de Waarderpolder komen daardoor zonder baan te zitten. Zij krijgen wel de mogelijkheid om te solliciteren op functies in andere filialen van het internationale bedrijf.

Daarnaast is er een sociaal plan opgesteld waarin onder andere staat dat personeelsleden die tot en met de laatste dag (30 april 2021) in dienst blijven, worden beloond met een extra bonus. Daarnaast is er budget vrijgemaakt om werknemers een effectief outplacementtraject aan te bieden of om ze opleidingen te laten volgen die het vinden van een andere baan makkelijker maken.

 

Bron: Haarlems Dagblad

Direct
regelen