Skip to main content
Businesspark internationaalGeen onderdeel van een categorie

Week van de Circulaire Economie – Grondstoffencoach

By 12 maart 2024maart 13th, 2024No Comments

Jan-Henk Welink is als grondstoffencoach sinds oktober actief in de Waarderpolder. Hij helpt bedrijven hun afval te verminderen, de kosten van afval te reduceren en hun afvalstromen circulair te verwerken. De grondstoffencoach adviseert bedrijven ook over het gebruiken van circulaire grondstoffen in hun productieproces. 

Wat heeft Jan-Henk de afgelopen maanden kunnen doen?
“Ik ben begonnen met het inventariseren van wat er speelt in de Waarderpolder. Wat voor soort bedrijven zitten hier en welke restmaterialenstromen en -producten komen vrij die andere bedrijven weer als grondstof kunnen gebruiken. Deze bedrijven probeer ik met elkaar te verbinden. Ondertussen heb ik al zo’n 55 bedrijven bezocht of telefonisch geïnterviewd.”

Op zo’n veelzijdig bedrijventerrein als de Waarderpolder komt Jan-Henk een verassende variëteit aan reststromen tegen. “Het is altijd weer leuk om te zien hoe andere bedrijven dit kunnen gebruiken, ook wanneer het gaat om gangbare producten als dozen en pallets met speciale maten. Zo heb ik een bedrijf geholpen die een hele mooie kwaliteit plastic folie had, waarvoor men moest betalen om af te voeren. Nu krijgen ze er geld voor.”

Het werk van de grondstoffencoach laat zien dat de circulaire economie onderling kansen geeft aan lokale bedrijven. Heeft jouw bedrijf ook reststromen die een ander zou kunnen gebruiken? Mail dan de grondstoffencoach@waarderpolder.nl.

 

Direct
regelen