Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Week van de Circulaire Economie

By 17 januari 2023No Comments

Van maandag 6 tot en met zaterdag 11 februari 2023 is de Week van de Circulaire Economie. Op het MAAK-terrein in de Waarderpolder worden tal van activiteiten georganiseerd. 

De noodzaak van een Circulaire Economie
De vraag naar grondstoffen neemt wereldwijd toe. Daarom werkt de overheid samen met het bedrijfsleven, kennisinstituten en andere organisaties om zuiniger en slimmer met grondstoffen om te gaan.

Het doel: een volledig circulaire economie in Nederland in 2050. Haarlem heeft als doel 2040 gesteld. Tijdens de week van de Circulaire Economie zien bezoekers hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt en vinden er door het hele land events plaats bij circulaire hubs. Bij deze broedplaatsen is alle kennis en kunde in huis om circulair ondernemerschap van de grond te tillen en bruist het van innovatie en pioniersdrift.  

MAAK Haarlem is zo’n hub en is onderdeel van het C-district. Innovatiehub C-district in Haarlem is een samenwerkingsverband tussen bedrijven, overheden en kennis- en onderwijsinstellingen, gericht op het versnellen van de transitie naar een circulaire economie en duurzaamheid. Die versnelling komt tot stand door kennis te delen en partijen te laten samenwerken.  

Een greep uit de agenda bij MAAK:
Elke dag een lunchlezing waar je geniet van een lunch van SMAAK en tegelijkertijd inspiratie opdoet door het verhaal van een circulaire ondernemer van MAAK. Zo kom je na de lunch weer fris en vol energie terug op je werkplek!   

Op dinsdag organiseren Cirkelstad en Bouwlab R&Do samen een interactief middagprogramma over circulaire bouw in de praktijk.  Stadsarchitect Willem Hein Schenk gaat in gesprek met vertegenwoordigers uit de bouwsector over ambities, beleid en realiteit: Wat is nu al haalbaar op gebied van circulaire bouw en hoe vertalen we dit naar de praktijk?

Hier komt ook de bouw van het Bouwlab Living Lab in Haarlem ter sprake. De oorspronkelijke aula uit Almere is in Haarlem weer opgebouwd en verder ontwikkeld tot een plek waar kan worden geëxperimenteerd met duurzame en innovatieve bouwoplossingen. Tientallen partners werkten mee aan de realisatie van het Bouwlab. Aansluitend opent Bouwlab R&Do officieel de deuren van het Bouwlab Living Lab met een feestelijke borrel.   

Op donderdag komen toeleveranciers aan bod. Je kunt deelnemen aan het middagprogramma van stichting Circulaire Maakindustrie. Zij hebben een tool ontwikkeld voor toeleveranciers, waardoor je een circulair product nog beter bij je klant kunt integreren en je je circulaire kennis kunt aanbieden om een groter deel van het product of keten circulair te maken.  Ontdek het hele programma op MAAK attendeer je collega’s en meld je aan! 

N.B.: Wil jij in de week van CE een presentatie of workshop programmeren, dat kan maar wees er snel bij. Neem contact op met brigitte@maakhaarlem.nl  

Direct
regelen