Geen onderdeel van een categorie

Week van de Veiligheid

By 8 oktober 2020No Comments

Met het invallen van de donkere dagen neemt ook de criminaliteit toe. Ondernemers en de medewerkers kunnen veel ellende voorkomen door preventieve maatregelen te nemen. Deze week is daarom omgedoopt tot de nationale Week van de Veiligheid.

Ben jij voorbereid op criminaliteit?

Deze week zetten gemeenten, brancheorganisaties en politie zich in om inwoners en ondernemers weerbaar te maken tegen criminaliteit.

Lees in dit artikel tips en thema gerelateerde informatie.
Kijk op www.deweekvandeveiligheid.nl voor meer tips.

Enquête:
Hoe ervaar jij de collectieve beveiliging in de Waarderpolder?

Elke avond, nacht en weekend surveilleert Alpha Security, het beveiligingsbedrijf ingehuurd door parkmanagement, de openbare ruimte in de Waarderpolder. Deze collectieve beveiliging is geregeld via de Bedrijven Investeringszone (BIZ) Waarderpolder.

Parkmanagement is benieuwd naar jouw ervaringen met de collectieve beveiliging. Door het invullen van 10 korte vragen help je ons om de kwaliteit van deze dienstverlening te waarborgen of zelfs te verbeteren.

Wil jij de enquête ook invullen?

Naar de enquête

Cybercrime: trap er niet in!

In deze tijd waarin veel mensen thuiswerken, is ook de cybercrime toegenomen. Thuis zijn computers meestal minder goed beveiligd dan op werk en dat maakt bedrijven kwetsbaar. Cybercriminelen sturen valse emails en doen zich bijvoorbeeld voor als de IT-afdeling van je bedrijf.
Hoe kun je de kans op cybercriminaliteit verkleinen? Als medewerker moet je opletten dat je consequent het organisatiebeleid volgt. Laat je zakelijke devices ook niet door familieleden gebruiken. En gebruik een goed beveiligde internetverbinding en opslag van bestanden.

Lees op deze website meer tips om cybercriminaliteit bij thuiswerken te voorkomen.

Binnen twee minuten opvolging bij alarm

De collectieve beveiliging bestaat naast de dagelijkse surveillance op het businesspark ook uit alarmopvolging. Voor deze extra service hoef je alleen maar je alarm door te schakelen naar de meldkamer van Alpha Security. Meer dan 400 bedrijven in de Waarderpolder zijn al aangemeld!
Bij alarm wordt de surveillant van de collectieve beveiliging als eerste gebeld. Hij kan dan gemiddeld binnen twee minuten ter plaatse zijn.

Aanmelden voor de alarmopvolging kost niets en gaat gemakkelijk met dit formulier.

Sommige (kleinere) bedrijven hebben geen alarminstallatie met doorschakeling. Zij werken bijvoorbeeld met een camera die een melding geeft op de smartphone. Ook voor deze bedrijven heeft Alpha een vorm van alarmopvolging. Wil je meer weten? Neem contact op met parkmanager keesgoedknegt@parkmanagement.nl

Hou criminele huurders buiten de deur

Criminelen willen buiten het zicht van politie en justitie blijven. Zij huren panden voor hun criminele activiteiten. Maar als verhuurder kom je in de spotlights te staan als jouw pand in verband wordt gebracht met drugscriminaliteit, witwassen of illegale huisvesting. Het is dus van belang dat je een potentiële huurder goed screent en dat je alert bent op verdachte omstandigheden.

In de brochure ‘Veilig uw pand verhuren’ lees je hoe je kunt voorkomen dat criminelen jouw pand huren voor hun activiteiten. Daarnaast vind je in deze bijlage foto’s van hoe je criminele activiteiten in een (bedrijfs)pand kunt herkennen.

Recht gelegd

Afgelopen weken zijn op verschillende locaties in de Waarderpolder voetpaden hersteld. Losliggende of opgedrukte trottoirtegels leverden onveilige situaties voor de voetgangers op.
Inmiddels is het herstel door de verantwoordelijke onderaannemer afgerond. Parkmanagement voert deze week een schouw uit om te controleren of alle knelpunten ook daadwerkelijk zijn aangepakt.

Direct
regelen