Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Werkgeversbijeenkomst statushouders & asielzoekers

By 5 april 2023april 6th, 2023No Comments

Dinsdag 4 april kwamen 40 werkgevers, het COA en statushouders bijeen op de werkgeversbijeenkomst bij Reshift in de Waarderpolder om elkaar te ontmoeten en kennis te delen.

Drie bedrijven (TommyTomato, Danish Crown en Record Industries) die al langer statushouders in dienst hebben, deelden hun ervaring en het COA gaf een presentatie over de wet- en regelgeving voor statushouders en asielzoekers rondom werk.

Tot slot werden drie statushouders geïnterviewd; zij brengen een berg kennis en ervaring met zich mee, zijn hoogopgeleid als arts, advocaat en copywriter en ze snappen dat het even duurt voordat hun diploma’s zijn omgezet naar hier geldige diploma’s. Ze vinden het fijn als hun capaciteiten worden benut en willen graag werken.

Werkgevers kunnen zich niet meer aanmelden voor de bedrijventour van 14 april, wanneer bedrijven hun deuren openen voor statushouders om te laten zien welke werkzaamheden er binnen hun bedrijf beschikbaar zijn. Bedankt alle bedrijven die zich hebben aangemeld, aanmelden is nu niet meer mogelijk.

Direct
regelen