Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Werkgeversbijeenkomst statushouders & asielzoekers en bedrijventoer “Exploring the business”

By 8 maart 2023maart 15th, 2023No Comments

Heb je openstaande vacatures en vraag je je af of die ingevuld kunnen worden door de statushouders of asielzoekers die op de AZC-locatie aan de Conradweg verblijven? Kom dan naar de werkgeversbijeenkomst van Parkmanagement Waarderpolder en Industriekring Haarlem (IKH) op dinsdag 4 april bij Reshift van 16:30-18:00 uur.

Bedrijven in de Waarderpolder hebben veel vragen over de inzet van statushouders en asielzoekers binnen hun onderneming. Ze staan ervoor open, maar vragen zich af hoe het zit met zaken zoals regelgeving, taalbarrières en welke werkzaamheden zij kunnen verrichten. Op deze en andere vragen krijg je antwoord op de werkgeversbijeenkomst op 4 april. Meld je aan en save the date! Daarnaast organiseren IKH en Parkmanagement op 14 april een bedrijventoer “Exploring the business” waarbij statushouders kennis komen maken bij bedrijven. Op 4 april vertellen we hier meer over.

Geef bij je aanmelding even aan of je je aanmeldt voor de werkgeversbijeenkomst van 4 april, voor de bedrijventoer van 14 april of voor allebei.

Programma Werkgeversbijeenkomst 4 april

Tirsa Leeuwenhage van het COA (Centraal orgaan Opvang Asielzoekers) vertelt onder andere over de verschillende stadia van de procedure waarin de statushouders en asielzoekers zitten en wat dat betekent voor de mogelijkheden om te werken of stage te lopen. En wat vraagt dat van de werkgever?

  • Uitleg over om welke mensen het gaat, hun achtergrond en mogelijkheden
  • Het geven van slimme oplossingen bij mogelijke barrières, zoals taalbarrières
  • Om een beter idee te krijgen, worden er voorbeeldsituaties besproken
  • Wet- en regelgeving bij het aannemen van statushouders


Deelnemen aan de bedrijventoer “Exploring the business” op 14 april

Vluchtelingen willen graag werken, maar hebben geen idee welke bedrijven er in de Waarderpolder zitten en welke werkzaamheden zij daar zouden kunnen doen. Wil je nader kennismaken met de mensen die op de boten aan de Conradkade verblijven en je bedrijf presenteren aan mogelijk toekomstige medewerkers? Dat kan tijdens de bedrijventoer “Exploring the business”. De gemeente Haarlem, IKH en Parkmanagement Waarderpolder organiseren de bedrijventoer. Wil je hieraan met jouw bedrijf meedoen, meld je dan nu alvast aan. “Exploring the business” wordt gehouden op vrijdagmiddag 14 april van 13.00 tot 16.00 uur.

Geef bij je aanmelding even aan of je je aanmeldt voor de werkgeversbijeenkomst van 4 april, voor de bedrijventoer van 14 april of voor allebei.

Meer informatie volgt de komende tijd via deze website en de nieuwsbrief WP Journaal.

Fotograaf: Inge van Mill

Direct
regelen