Geen onderdeel van een categorie

Wethouder Berkhout bezoekt Idemia

By 17 maart 2020maart 24th, 2020No Comments

Woensdag 11 maart bezocht wethouder Robbert Berkhout samen met enkele collega’s van gemeente Haarlem en Parkmanagement Waarderpolder het bedrijf Idemia. Idemia produceert onder andere formele identificatiepassen (zoals paspoorten en ID kaarten), kentekenbewijzen, bankkaarten en biometrische identificatie technologie voor de internationale markt.

Met de portefeuille Economie, Duurzaamheid en Mobiliteit is Robbert Berkhout een belangrijke wethouder voor de ondernemers in de Waarderpolder. De bedrijfsbezoeken zijn bedoeld om nog inzichtelijker te krijgen waar bedrijven op het business park mee te maken hebben, en hoe er samen kan worden gewerkt om het ondernemersklimaat in de Waarderpolder positief te stimuleren.

Ontwikkeling Oostpoort
Idemia had tijdens het gesprek vragen over de ontwikkelingen bij de Oostpoort. Het bedrijf is gevestigd aan de rand van het gebied dat wordt gemarkeerd als de Oostpoort. Daardoor ontstaat bij hen twijfel of zij met de eigenaar van het pand in gesprek willen over renovatie van het pand, of dat zij afwachten tot de plannen voor ontwikkeling van de Oostpoort concreet zijn. De wethouder benadrukte dat het terrein van Idemia officieel niet valt onder het ontwikkelgebied, waardoor de ontwikkelvisie niet van toepassing is op het terrein van Idemia.

Tijdens het bezoek is afgesproken dat er een aparte afspraak wordt gemaakt met Idemia om verder te praten over de gebiedsvisie en de situatie voor Idemia.

Circulair ondernemen moeilijk: veiligheid prioriteit
Op de vragen over circulair ondernemen kon Idemia met enkele voorbeelden goed antwoord geven. Doordat er wordt gewerkt met persoonsgegevens en authentieke chips, is het voor het bedrijf lastig om restmateriaal uit te geven voor hergebruik. Daarom wordt het grootste deel van het restmateriaal vernietigd.

Wegens de coronamaatregelen en de strenge veiligheidseisen van het bedrijf, werd besloten geen rondleiding te doen. De uitgebreide gesprekstijd heeft echter geleid tot mooie vervolgafspraken en nieuwe inzichten voor alle partijen.

Direct
regelen