Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Wethouder Berkhout bezoekt Meuwissen Gerritsen

By 21 oktober 2021No Comments

Donderdag 14 oktober bezocht wethouder Robbert Berkhout samen met enkele collega’s het bedrijf Meuwissen Gerritsen. Meuwissen Gerritsen (MG Bouw) is als producent en distributeur marktleider in de Benelux voor technische bouwfolies. Oud-directeur Jan Gerritsen en huidig directeur Jaap Jan Gerritsen ontvingen de wethouder bij hun pand.

In het bedrijfspand, gelegen naast de Schoterbrug, worden de bouwfolies geproduceerd en opgeslagen voor distributie. Daarnaast bevindt ook het salesteam zich in het net gerenoveerde kantoor aan de Jacques Meuwissenweg.

Familiebedrijf

Het familiebedrijf is in 2020 gestart onder een nieuwe naam maar heeft sinds de oprichting in 1954 al een ruimte historie in de bouw onder de naam ‘Meuwissen’. In de jaren ’90 werd Meuwissen overgenomen door Jan Gerritsen. Voor korte periode is het bedrijf Meuwissen eigendom geweest van het Finse bedrijf Walki. Het pand bleef wel altijd eigendom van de familie Gerritsen.

Huidig directeur Jaap Jan Gerritsen, zoon van Jan Gerritsen, besloot in 2016 om Meuwissen weer terug te kopen. Jaap Jan had inmiddels een bedrijf met eigen assortiment gelanceerd onder de naam Gerritsen Industrie. Sinds januari 2020 gaan Meuwissen en Gerritsen Industrie onder leiding van Jaap Jan Gerritsen verder als Meuwissen Gerritsen (MG Bouw). Dit jaar, 2021, verhuisde het familiebedrijf weer terug naar het thuishonk.

Inzet voor de Waarderpolder

Jan Gerritsen is jarenlang actief geweest voor de ontwikkeling van de Waarderpolder. Dat deed hij niet alleen als ondernemer, maar ook als penningmeester van de Stichting Parkmanagement Waarderpolder en als voorzitter van de Stichting Collectieve Beveiliging Waarderpolder. In 2019 werd Jan Gerritsen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De Koninklijke onderscheiding dankt hij aan zijn langdurige belangeloze inzet voor de veiligheid en de kwaliteit van de Waarderpolder.

Duurzame toekomst

Tijdens het bezoek werd onder andere gesproken over de geschiedenis van het bedrijf, het contact met het onderwijs, de productie en de ontwikkeling van bouwtechnische folies en de bijbehorende uitdagingen voor Meuwissen Gerritsen. Mede dankzij de energietransitie is het product van MG relevanter dan ooit en dat is te merken. Isolatiefolies zijn onmisbaar in het verduurzamen van bestaande woningen. Met de investering in onder andere nieuwe machines denkt Jaap Jan snel aan de groeiende vraag te kunnen voldoen.

Meuwissen Gerritsen draagt zelf ook bij aan de energietransitie. De in-house technische dienst vervangt alle TL-verlichting door energiezuinige LED-verlichting en op het dak van het bedrijfspand liggen al geruime tijd zonnepanelen. Daarnaast gaat Meuwissen Gerritsen samen met Parkmanagement onderzoek doen naar de mogelijkheden om de overproductie van stroom ten goede te laten komen aan omliggende bedrijven.

Het bezoek werd wederom afgesloten met een rondleiding door het pand. Een mooi bezoek aan een prachtig Waarderpolderbedrijf!

Direct
regelen