Geen onderdeel van een categorie

Wethouder Berkhout bezoekt Vanko

By 27 oktober 2020No Comments

Woensdag 21 oktober bezocht wethouder Economie, Duurzaamheid en Mobiliteit, Robbert Berkhout, het bedrijf Vanko. Vanko is een metaalconstructiebedrijf gespecialiseerd in het adviseren, ontwerpen, produceren én monteren van metaalproducten. Binnen de Waarderpolder weten veel bedrijven Vanko te vinden voor maatwerk. 

Op corona-proof wijze bezocht de wethouder, samen met twee collega’s van gemeente Haarlem en Parkmanagement Waarderpolder het metaalbedrijf.  Juist ook in deze tijd is het belangrijk dat deze bezoeken doorgaan om met ondernemers in gesprek te gaan over het ondernemen in deze moeilijke tijd.

In de twee bedrijfspanden van Vanko aan de Bingersweg werkt 12 fte allround: de medewerkers kunnen alle werkzaamheden verrichten. Daarnaast is er bij Vanko altijd plek voor stagiairs. Stagiairs keren na de stage soms ook terug als vaste medewerker.

Het metaalbedrijf viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Directeur-eigenaar van het bedrijf is Wim van Kooten. Hij ging met de wethouder in gesprek en gaf een rondleiding door het bedrijf.

In gesprek met de wethouder
Tijdens het gesprek werd onder andere gesproken over het effect van de coronacrisis op het bedrijf en het ondernemen in de Waarderpolder.
Vanko heeft ook lokaal veel afnemers. Zo produceert het metaalbedrijf o.a. voor INTOS, AVEK, MSD en Teva. Het bedrijf is niet direct afhankelijk van corona gerelateerde sectoren, maar merkt toch een grote terugval in de aanvragen. Lopende opdrachten gaan door, maar ook Wim van Kooten merkt dat bedrijven voorzichtig zijn met nieuwe opdrachten.

Gelukkig houdt deze ijzersterke Waarderpolder ondernemer vertrouwen in de toekomst!

Direct
regelen