Geen onderdeel van een categorie

Wethouder Berkhout op bezoek bij IKEA Haarlem

By 12 mei 2020No Comments

Na 6 weken lockdown opende IKEA Haarlem twee weken geleden weer de deuren. Wethouder Robbert Berkhout werd uitgenodigd om een kijkje te komen nemen welke maatregelen het bedrijf neemt in de 1,5 meter economie.

IKEA koos ervoor om op dinsdag 17 maart alle winkels in Nederland te sluiten ter bescherming van de eigen medewerkers. IKEA ging daarna volledig online door met de Click & Buy verkoop: zowel bezorgen als afhalen was mogelijk. Daarmee werden alle 13 winkels in Nederland distributiecentrum.

Tijdens de sluiting van de winkel steeg de Click & Buy verkoop gemiddeld 25 orders naar 1200 verkopen per dag. Vooral meubels die het thuiswerken ondersteunen waren populair.

Het logistiek systeem is voor de online verkoop volledig omgezet. Winkelmedewerkers werden order pickers en veel winkelruimte wordt (nu nog steeds) ingenomen door Click & Buy bestellingen. Nu de winkel open is wordt er gewerkt met strikt gescheiden bezoekersstromen voor de winkelbezoekers, de Click & Buy bestellingen en de retourbrengers.

Lange wachtrij
IKEA was de eerste dag van opening landelijk in het nieuws door de lange wachtrij voor de deur. Volgens IKEA staat er alleen om 10 uur –de openingstijd- nog een rij. Het maximaal aantal bezoekers in de winkel is teruggenomen om de 1,5 meter binnen te kunnen waarborgen. Restaurant en Smalland blijven dicht: een bezoek aan IKEA is niet langer bedoeld als dagje uit. De gemiddelde tijd dat mensen in IKEA verblijven is van 2 uur nu teruggenomen tot 40 minuten.

IKEA heeft afgesproken de medewerkers volledig door te betalen in deze coronacrisis, ook wanneer werken als gevolg van de corona verschijnselen niet mogelijk is. Momenteel zoekt het bedrijf veel extra medewerkers om de business voort te kunnen zetten.

Direct
regelen