Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Wethouder Berkhout start vergroening Waarderpolder

By 8 november 2019No Comments

De gemeente Haarlem wil de Waarderpolder vergroenen. Met minder verharding en meer groen op het business park verbetert de afwatering en wordt de biodiversiteit gestimuleerd. Vrijdag 8 november verwijderde wethouder Robbert Berkhout de eerste tegel uit het trottoir op de Tappersweg ter hoogte van het bedrijf Vrijbloed. Hiermee startte hij de vergroeningswerkzaamheden.

De vergroening van de Waarderpolder wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd door Spaarnelanden. Samen met Parkmanagement Waarderpolder stelde het bedrijf de verschillende locaties in de Waarderpolder vast waar trottoirs kunnen worden verwijderd.

In totaal gaat het om 10.000m2 verharding die wordt omgezet in groen. Dat gebeurt alleen bij voetpaden aan straten waar op dit moment aan beide zijden een voetpad is gelegen, en waar het geen nadelige gevolgen heeft voor de veiligheid van voetgangers op het business park. Aan één zijde van de straat blijft het trottoir altijd behouden.

Meer groen in het gebied verbetert de luchtkwaliteit en zorgt voor een beter afwatering. Daarmee wordt overlast door regenval verminderd. Daarnaast verbetert meer groen de kwaliteit en uitstraling van het gebied.

De eerste steen voor de vergroening werd vrijdag symbolisch verwijderd door wethouder Economie, Duurzaamheid en Mobiliteit Robbert Berkhout. “Het is ontzettend goed dat we dit doen. Het voelt misschien als een kleine stap, maar als we dit over de hele Waarderpolder doen, stapsgewijs, dan kunnen we flink vergroenen. Dat is goed voor de waterberging, voor de bijen en de biodiversiteit. En het gaat er ook een stuk mooier uitzien. Dit zijn nu een beetje grauwige tegels, maar als er straks in de lente fleurige bloemen en kruiden staan is het een stuk aantrekkelijker geworden.”

De komende maanden werkt Spaarnelanden op de verschillende locaties aan het vergroenen. De omliggende bedrijven worden vooraf door Parkmanagement geïnformeerd over de vergroeningswerkzaamheden.

 

Direct
regelen