Geen onderdeel van een categorie

Wethouder bezoekt de Haarlemse Houthandel

By 25 september 2019 No Comments

Donderdag 19 september bezocht wethouder Robbert Berkhout samen met collega’s van gemeente Haarlem en Parkmanagement Waarderpolder de Haarlemse Houthandel. De eigenaren van de Haarlemse Houthandel wilden graag met de gemeente en Parkmanagement in gesprek over de uitdaging waar zij mee zitten: het de zoektocht naar mogelijkheden om uit te breiden.

De Haarlemse Houthandel is gevestigd aan de Nijverheidsweg. Het bedrijf is importeur en groothandel in o.a. diverse houtsoorten en houten vloeren en levert veel aan lokale ondernemers.
Bij de Haarlemse Houthandel vind je alleen FSC-gecertificeerd hout: het hout in de Haarlemse Houthandel is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Het bedrijf heeft daarmee een unieke positie in Nederland. 

Zoeken naar uitbreidingsmogelijkheden
De eigenaren van de Haarlemse Houthandel wilden graag met de gemeente in gesprek over hun problemen bij het vinden van een kavel in Haarlem om uit te kunnen breiden. Daarbij ligt de voorkeur voor een nieuwe plek binnen de Waarderpolder. Tijdens het bedrijfsbezoek werden mogelijkheden besproken.

De Waarderpolder is een populaire vestigingslocatie, zeker voor maak-bedrijven. De meeste bouwkavels zijn al verkocht. Daarom is zoeken naar een bestaand pand dat leeg komt een goede en meest kansrijke oplossing. De huisvestingscoach bij Parkmanagement, Simon Lodder, is nu ook op de hoogte van de wensen van de Haarlemse Houthandel. Hij houdt contact met de mannen voor eventueel vrijkomende panden die voldoen aan de wensen. 

Woningbouw
Ook werd er gesproken over het bouwen van woningen in de Waarderpolder. Volgens de eigenaren van de Haarlemse Houthandel gaan er geruchten dat er mogelijk woningen worden gebouwd op de kavel ten zuiden van de Schoterbrug, aan het Spaarne. Parkmanagement kan deze geruchten ontkrachten. De kavel is eigendom van een private partij die daar alleen volgens de bedrijfsbestemming mag bouwen. Woningbouw komt, met uitzondering van de Oostpoort, de komende tien jaar niet ter sprake. “We moeten ondernemen in de Waarderpolder de ruimte geven.” aldus wethouder Berkhout.

Stagiairs
Bij de Haarlemse Houthandel wordt ook gezocht naar nieuw talent. Via het Stagebureau van Parkmanagement is er contact gelegd tussen de Haarlemse Houthandel en een geschikte stagekandidaat.

Afsluitend bood de Haarlemse Houthandel een fijne lunch aan de aanwezigen.

Direct
regelen