Geen onderdeel van een categorie

Wethouder bezoekt Ikea Haarlem

By 25 juni 2019No Comments

Afgelopen vrijdag brachten wethouder Robbert Berkhout samen met collega’s van Parkmanagement Waarderpolder en gemeente een bedrijfsbezoek aan Ikea. Tijdens het bedrijfsbezoek werd onder andere gesproken over het terrein rondom Ikea, de duurzame doelstellingen van het bedrijf en het personeel.

Ikea opende in 2005 de vestiging in de Waarderpolder. De Haarlemse vestiging is de op twee na grootste Ikea vestiging in Nederland, na Delft en Amsterdam. Er werken zo’n 480 medewerkers. Dit is exclusief de medewerkers van het hoofdkantoor, die sinds begin dit jaar ook in de Waarderpolder zijn gevestigd.

Ikea doet haar best zo duurzaam mogelijk te worden. Naast het gebruik van hout uit duurzame bronnen en het hergebruik van zo veel mogelijk van het afval wordt bijvoorbeeld ook gebruik gemaakt van papieren pallets in plaats van de houten variant. Dit type pallet hoeft niet retour, is goedkoper, en daarnaast goed recyclebaar.

Ook werkt Ikea samen met Mooizooi. Deze organisatie heeft een creatief magazijn waar schoon- en veilig restmateriaal van bedrijven wordt verzameld en aangeboden voor creatieve doeleinden en is daarnaast een werkgelegenheidsproject voor mensen met een (tijdelijke) afstand tot de arbeidsmarkt. Ikea brengt haar niet meer bruikbare artikelen naar het magazijn van Mooizooi.

Ook werd gesproken over personeel. Ikea Haarlem heeft een diverse groep aan werknemers, en heeft onder andere werknemers van praktijkcollege De Schakel en Heliomare.

Tot slot werd gesproken over het terrein van Ikea. Ikea geeft aan bezig te zijn met herinrichting van de parkeerterreinen en de doorstroming rondom het terrein. De gemeente wil graag meekijken hoe een zo goed mogelijke doorstroming tussen de openbare weg en het terrein van Ikea kan worden gerealiseerd. Daarnaast zal komende periode met Ikea worden gesproken om te kijken hoe parkeeroverlast tijdens de racedagen van de Formule 1 die komend jaar plaatsvinden in Zandvoort, kan worden voorkomen.

Direct
regelen