Geen onderdeel van een categorie

Wethouder bezoekt MEO

By 26 november 2019 No Comments

Vrijdag 22 november bezocht wethouder Robbert Berkhout samen met collega’s van gemeente Haarlem en Parkmanagement Waarderpolder het bedrijf MEO. Het bedrijf zet mensen met een arbeidsbeperking in op alle plekken binnen het bedrijf. Daarmee bereiden zij de medewerkers voor op een verdere doorstroom op de arbeidsmarkt.

Over MEO
MEO verzorgt drukwerk, webdesign, online marketing, grafische vormgeving, backoffice-diensten, klantenservice en andere ondersteuning voor andere bedrijven. Ze hebben grote klanten in het bestand, waaronder Dopper. Met professionele begeleiding en ondersteuning worden de werknemers met een arbeidsbeperking voorbereid voor een soortgelijke baan bij andere werkgevers.

Het bezoek
MEO is begonnen in Alkmaar en heeft sinds 2018 een vestiging in de Waarderpolder. In deze vestiging werken op dit moment 12 betaalde medewerkers, 8 leerlingen op werkervaringsplaatsen en 4 stagiairs.
Tijdens het bedrijfsbezoek vertelde oprichter van MEO, Edwin Teljeur, over hoe MEO werkt. De helft van de medewerkers bij MEO heeft een arbeidsbeperking, de andere helft zijn medewerkers die er bewust voor kiezen om in een sociale onderneming te werken.

“Inzet en motivatie maken succesvol.”


Bij MEO krijgen ze vaak de vraag of de medewerkers dezelfde kwaliteit kunnen leveren als een bedrijf met medewerkers zonder beperking. Daar zijn ze bij MEO duidelijk over: “Als iemand bij ons wil starten, kijken we naar zijn of haar kwaliteiten. En naar de motivatie om te komen werken. Als je ieders kwaliteiten dan samenvoegt, heb je een ontzettend sterk team.” vertelt Romy, collega van Edwin.


Doel van de bedrijfsbezoeken
Gemiddeld een keer per maand bezoekt Robbert Berkhout, wethouder Economie, Duurzaamheid en Mobiliteit, samen met collega’s van gemeente en Parkmanagement. Het doel van deze bezoeken is kennis te maken met de Haarlemse ondernemers en te horen waar zij in hun bedrijvigheid tegenaan lopen. Ook wordt er altijd gesproken over duurzaamheidsambities van het bedrijf, de arbeidsplaatsen en invulling daarvan, en de samenwerking met andere bedrijven uit het business park.

Direct
regelen