Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Wethouder bezoekt Paulies Ginger

By 13 september 2023No Comments

Vrijdag 8 september bezocht wethouder Robbert Berkhout Waarderpolderbedrijf Paulies Ginger. Dit is het bedrijf van Paul Opdam, zijn vrouw Yvonne en mede-eigenaar Eric. Hij werd daarbij vergezeld door de IKH en een vertegenwoordiger van de gemeente. Paul verwelkomde zijn gasten met een boeiend verhaal over het ontstaan van Paulies Ginger in 2021. Paul zocht naar een drankje als alternatief voor alcohol en vond dat in een eigen ontwikkelde receptuur met gember.

Na een uitvoerige periode van testen en proeven kregen ze de kans om in juni 2021 op de markt in Haarlem te staan met een kraam met 40 flesjes. Die waren binnen 2 uur uitverkocht. Vanaf dat moment is de groei keihard gegaan. Ze hebben in december 2021 hun ‘goede banen’ opgezegd.

Paul heeft een civiele achtergrond, zijn vrouw Yvonne werkte in het ziekenhuis en mede-eigenaar Eric in de logistieke sector. Ze hebben de ambitie om groter te groeien, maar je zal hun product niet tegenkomen in de grote supermarkten en groothandels. Paulies Ginger wordt verkocht op bijzondere markten en in speciaalzaken in Noord- en Zuid-Holland, Zeeland en Brabant. Ook worden de flessen per post verstuurd over alle continenten.

Op de huidige locatie kan de capaciteit nog veel groter worden uitgebreid. Paul heeft een pers staan die maar liefst 95% van het sap uit gember kan persen.

Restproducten zijn bio-citroenschillen en gemberpulp. Vanwege een gebrek aan capaciteit om dat naar een groendepot te brengen, verdwijnt dit bij het groenafval. Paul staat open voor ideeën om zijn restproducten gezamenlijk te (laten) verwerken of te laten hergebruiken door een andere ondernemer.

In de Waarderpolder voelen ze zich als een vis in het water. Nooit geweten dat er zo veel leuke bedrijven in Haarlem zijn. Mocht je in de buurt zijn, kom dan gerust langs en als ze niet aan het brouwen zijn, dan maken ze tijd vrij om te proeven.

Direct
regelen