Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Wethouder op bezoek bij Neolithic

By 24 april 2024No Comments

Vrijdag 19 april bracht wethouder Robbert Berkhout met Parkmanagement Waarderpolder en vertegenwoordigers van de gemeente Haarlem een bezoek aan Neolithic. Chris Aerts, medeoprichter Neolithic, gaf een presentatie over de interessante toepassingen van 3D-betonprinten, zoals een rioolput, straatmeubilair en een buitentrap.

Het gezelschap kreeg een goed beeld van de innovatieve ontwikkeling die Neolithic de afgelopen jaren doormaakte. Ook werd duidelijk hoe belangrijk samenwerken in het C-District is.

C-District is een innovatiehub; een netwerk waarin bedrijven, overheid en onderwijs kennis en kunde bij elkaar brengen om een ontwikkeling te versnellen, ieder vanuit zijn eigen bedrijfsvoering. In de Waarderpolder is het MAAK-terrein het centrum van deze hub.

Chris vertelde met trots dat Neolithic de RIONED Innovatieprijs 2024 heeft gewonnen, een prijs voor de meest innovatieve bijdragen op het gebied van stedelijk waterbeheer. Neolithic heeft deze onderscheiding samen met Dura Vermeer verdiend voor hun baanbrekende 3D-geprinte betonnen rioolputten voor de Jacob Catskade in Amsterdam.

Natuurlijk werd er ook gesproken over mogelijke nieuwe toepassingen binnen de gemeente Haarlem, waarmee Neolithic kan bijdragen aan slimme oplossingen voor een duurzame stad. Neolithic blijft (duurzaam) innoveren en werkt stapsgewijs toe naar een volledig circulaire bedrijfsvoering.

Direct
regelen