Geen onderdeel van een categorie

Zelfde materieel, andere business

By 12 januari 2021No Comments

Stel: u bent met uw technisch productiebedrijf succesvol werkzaam op internationale congressen en events. Maar door de coronamaatregelen komt het werk bijna stil te liggen. Wat zou u doen? Niek van Veelen, eigenaar van het bedrijf Nikolaas & Beets Event Productions, bedacht dit: je begint een nieuw bedrijf waarin je aanbiedt waar nú behoefte aan is.

Niek richtte SpinOff Media op naast het al bestaande technische productiebedrijf. Bij dit bedrijf nam het aantal opdrachten voor werk op congressen en evenementen door de coronacrisis af. Niek van Veelen: “Maar ik zag een nieuwe mogelijkheid. We hebben bij Nikolaas & Beets namelijk een verhuurafdeling. We verhuren camera’s, microfoons, en ander materiaal dat wordt gebruikt op congressen. Dat materiaal is óók te gebruiken voor livestreams uit een studio.” 

Niek richtte daarom het bedrijf SpinOff Media op. “Ik had veel van de benodigde apparatuur dus al beschikbaar. Ook heb ik een mooi bedrijfspand aan de Tappersweg. Daar heb ik een studio ontworpen, gebouwd en daar kunnen we nu volledig coronaproof opnemen.”. 

Niek regisseert en produceert. Voor de andere benodigde expertises werkt hij samen met zijn netwerk van freelancers. “Mijn geluidsman werkt bijvoorbeeld volledig vanuit zijn studio thuis. Hij logt in wanneer we gaan opnemen en werkt op afstand volledig mee.” aldus Niek.

Van bedrijfsfilm tot kerstboodschap

In het voorjaar begon het bedrijf met het streamen van live concerten. Nu wordt de studio gebruikt voor uiteenlopende projecten: mediatrainingen, de opname van kersttoespraken, interviews en hybride events. Ook levert het bedrijf nu permanente of tijdelijke (pop-up) studio’s op andere locaties.

Niek zag met de coronatijd veel werk verdwijnen, maar vindt het ook mooi hoe dat heeft geleid tot kansen en inzichten. Bijvoorbeeld de waarde van lokaal ondernemen. “Nikolaas & Beets werkt internationaal. Met SpinOff Media wil ik juist lokaal werken. Mijn collega-ondernemers in de Waarderpolder en de regio helpen aan mooie content.”

 

Dit artikel verscheen in Waardervol editie 42, december 2020.

Direct
regelen