Bijeenkomst stroomtekort en oplossingen elektriciteitsnet Waarderpolder

Dreigend stroomtekort in de Waarderpolder
Parkmanagement Waarderpolder en ondernemersvereniging Industriekring Haarlem (IKH) organiseren 30 maart een bijeenkomst over de beperkte stroomcapaciteit in de Waarderpolder. Er dreigt namelijk een stroomtekort door de beperkte capaciteit van het net en de gestegen vraag naar elektriciteit. Wat zijn de gevolgen voor bedrijven, wanneer zij willen uitbreiden met machines, laadpalen en warmtepompen?

Tijdens de bijeenkomst vertelt Liander over de status van het elektriciteitsnet in de Waarderpolder, en waarom bedrijven langer moeten wachten bij verzwaring van hun elektra-aansluiting. Waarom is er steeds vaker sprake van ‘file’ op het elektriciteitsnet, ook wel netcongestie genoemd?

Oplossingen om netcongestie te voorkomen
Wat kunnen bedrijven op de korte én lange termijn doen om te zorgen dat we voldoende stroom hebben in de Waarderpolder? Wat kunnen batterij-opslag, stroomuitwisseling en balancering van het stroomnet daaraan bijdragen? En wat kunnen we leren van voorbeelden van energiemanagement op andere bedrijventerreinen? De bedrijven Lyv en Joulz vertellen wat zij kunnen doen voor bedrijven en welke oplossingen er zijn om ook in de toekomst voldoende stroom te hebben.

Meld je aan en laat je informeren
Datum: 30 maart, inloop 15.45 uur, start 16.00 uur – einde 17.00 uur
Locatie: Nijverheidsweg 18, bedrijf Reshift
Aanmelden bijeenkomst Stroomtekort en oplossingen elektriciteitsnet Waarderpolder

Na afloop is er een borrel die wordt aangeboden door de IKH!

Details

Locatie: Reshift, Nijverheidsweg 18 Haarlem
Datum: 30 maart 2023
Aanvang: 16.00 Inloop vanaf 15.45 uur
Geplande eindtijd: 17.00