Future Citizens Event – werken met nieuwkomers

Op vrijdag 30 juni wordt in de Lichtfabriek het Future Citizens Event in de Lichtfabriek georganiseerd. Het Future Citizens Event is een middel om bedrijven te inspireren en te activeren om met nieuwkomers te werken. Nieuwkomers kunnen een belangrijke rol spelen bij het invullen van vacatures bij bedrijven. Koop je ticket hier.
Over Future Citizens
Op deze avond wordt een inspirerend verhaal verteld over een vluchteling met een succesvolle carrière, die zijn plek in Nederland gevonden heeft. In de media lees je namelijk weinig over de skills en talenten die mensen hier mee naartoe nemen. Hoewel er ruim 1 miljoen onvervulde vacatures zijn in Nederland, heeft het grootste gedeelte van de statushouders die sinds 2015 in Nederland zijn, nog steeds geen werk.

Een netwerk is belangrijk om aan de slag te gaan op de Nederlandse arbeidsmarkt, maar als iemand nieuw is in ons land dan heeft diegene dat vaak nog niet. Met Future Citizens brengt regisseur, acteur en theatermaker Bright O. Richards een vervolg op succesvoorstelling The Bright Side of Life. Begeleid door muzikanten vertolken acteurs het verhaal van thuiskomen in een nieuw land en daar succes ervaren. Ook stelt Richards je voor aan de aanwezige nieuwkomers vol ambities en dromen.

Het doel van de avond is om hen te koppelen aan een of meerdere aanwezigen die de nieuwkomer kunnen helpen aan een netwerk in hun eigen sector. Richards wil inspireren met verhalen, muziek, gedichten en de betrokkenheid van gewone mensen in het succes van anderen. Kom met New Dutch Connections verbinden!

Na het event
De organisatoren bieden bedrijven na het event de mogelijkheid onderdeel te worden van de Community of Practice (CoP) ‘werken met nieuwkomers’ in de Waarderpolder. Deze Community of Practice gaat over wat er moet gebeuren om goed voorbereid te zijn om met nieuwkomers te werken. Daarnaast biedt de CoP de mogelijkheid om inspiratie en kennis met elkaar te delen en ook obstakels en uitdagingen met elkaar aan te pakken. Samen leren door te doen.

Meer info en tickets: Future Citizens Event

Details

Locatie: De Lichtfabriek - Waarderpolder
Datum: 30 juni 2023
Aanvang: 20.00
Geplande eindtijd: niet vermeld