Vergroen je terrein – haal een gratis boom of struik

Heb je een leeg grasveldje of een andere plek bij je bedrijf waar een boom of struik kan groeien? Kom dan op vrijdag 23 februari van 9 tot 13.00 uur een gratis boom of stuik halen. Parkmanagement Waarderpolder biedt in samenwerking met de gemeente Haarlem en Meerbomen.nu ondernemers in de Waarderpolder de kans om op een laagdrempelige, snelle en leuke manier hun eigen terrein te vergroenen. Er zijn veel verschillende boom- en struiksoorten beschikbaar. Doen jullie ook mee? Meld dan je bedrijf aan.

Bomen zorgen voor schaduw en verkoeling, geven een vriendelijk aangezicht, houden water vast en bieden onderdak aan vogels en andere dieren. En ze dragen bij aan een beter klimaat.

De landelijke organisatie Meerbomen.nu geeft bomen een tweede kans. Vrijwilligers oogsten zaailingen en stekken, die op de plek waar ze groeiden geen kans kregen om groter te worden. De inheemse bomen zijn tussen de 50 centimeter en 2,5 meter groot.

Er zijn bomen geoogst in Haarlem en omgeving en  verzameld in de bomenhub tegenover Waarderveldweg 1 (naast het rangeerterrein van Connexxion). Dit is het afhaalpunt op de uitdeeldag voor bedrijven op vrijdag 23 februari van 9 tot 13 uur. In de middag is er de mogelijkheid om advies te krijgen over de aanplanting.

Kom een gratis boompje of struik halen en werk mee aan de vergroening van de Waarderpolder! Interesse? Stuur dan even een mail.

Meer info op: Meerbomen.nu.

N.B.: De gemeente heeft het terrein in bruikleen uitgegeven en stelt financiële middelen beschikbaar waarmee MeerBomenNu dit nu kan doen. Ook worden zaailingen op diverse locaties binnen de gemeente geoogst, bijvoorbeeld in de Haarlemmerhout.

Details

Locatie: Waarderweg 1, naast het rangeerterrein van Connexxion
Datum: 23 februari 2024
Aanvang: 9.00 uur
Geplande eindtijd: 13.00 uur