Geen onderdeel van een categorie

Al 15 bedrijven voor Zon op bedrijfsdaken Waarderpolder

By 6 februari 2018No Comments

Parkmanagement Waarderpolder en de gemeente Haarlem willen zoveel mogelijk bedrijfsdaken in de Waarderpolder voorzien van zonnepanelen. Daarom zijn zij samen met adviesbureau Econnetic het project ‘Zon op bedrijfsdaken’ gestart.

De potentie is groot in de Waarderpolder; het doel is om met dit project circa 20.000 panelen te plaatsen op bedrijfsdaken. De groene stroom die hiermee wordt opgewekt wordt door bedrijven direct zelf gebruikt. Verschillende bedrijfsdaken worden gebundeld tot een grootschalig project. Hierdoor gaan de inkoopkosten omlaag, komt het project in aanmerking voor goedkope projectfinanciering en worden Haarlemse ondernemers volledig ontzorgd.

Inmiddels hebben 15 bedrijven uit de Waarderpolder concrete interesse in deelname. Onder meer Hilarius – producent van lasmaterialen voor de industrie – en metaalbedrijf Vanko doen al mee. Steeds meer bedrijven zien de voordelen van duurzame energieopwekking en zijn gemotiveerd daarin te investeren. Met Zon op bedrijfsdaken is dat op een kostenefficiënte manier mogelijk en dat maakt dat bedrijven de stap nu echt willen zetten.

Bedrijven met een grootverbruiksaansluiting (>3×80 Ampère) en minimaal 125 m2 dakoppervlakte kunnen deelnemen. Zij kunnen het dak ter beschikking te stellen of kiezen voor mee-investeren in het project. Mee-investeren levert een aantrekkelijk rendement op. Geïnteresseerde bedrijven of dakeigenaren kunnen tot 1 maart inschrijven voor deelname. Ga voor meer informatie naar: https://www.waarderpolder.nl/duurzaam-en-circulair/ of stuur een bericht naar: info@zonopbedrijfsdaken.nl

 

Direct
regelen