Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Bedrijven tevreden over de gratis energiescan

By 18 mei 2021No Comments

Hoe kun je geld besparen op energieverbruik? En waar liggen de kansen voor verduurzaming? In maart startte een actie waarbij je jouw bedrijf kunt aanmelden voor een gratis energiescan (t.w.v. €375,-). Inmiddels hebben zo’n 25 bedrijven uit de Waarderpolder gebruik gemaakt van het aanbod. Andere geïnteresseerde bedrijven kunnen zich nog steeds aanmelden.

Door middel van een scan wordt inzichtelijk gemaakt hoe je energie kunt besparen in jouw bedrijf. Denk daarbij aan maatregelen aan de klimaatinstallatie, isolatie van het pand, de verlichting of de mogelijkheid voor zonnepanelen op het dak.

De scan en de rapportage worden gemaakt door het gespecialiseerde bureau Klimaatroute. Je ontvangt een adviesrapport, en kunt daarna ook gebruik maken van een jaar lang gratis begeleiding en advies. Klimaatroute helpt je met het opvragen van offertes, het selecteren van leveranciers of het aanvragen van subsidie.

Tevreden reacties

Inmiddels hebben zo’n 30 bedrijven in de Waarderpolder de scan door Klimaatroute laten uitvoeren. Dat levert enthousiaste reacties op. ASN Autoschade Vermaire is één van deze bedrijven. Het bedrijf, gevestigd aan de A. Hofmanweg, herstelt autoschades en is tevens erkend schadeherstelbedrijf van Tesla.

Het bedrijf is al goed op weg wat betreft verduurzaming, maar wilde graag een volgende stap zetten. “Een medewerker van Klimaatroute is bij ons langs geweest. We hebben haar ons pand laten zien, en zij stelde diverse vragen. Daarna hebben we uitgebreid gesproken over de mogelijkheden.” vertelt de general manager van ASN Autoschade Vermaire.

“Binnen en op de buitengevel hebben wij led-verlichting, inclusief regeltechnieken voor slim aan- en uitschakelen. Ook werken veel van ons materiaal al op elektriciteit. Over zonnepanelen zijn wij nog vol in gesprek, Parkmanagement Waarderpolder helpt ons daarbij zoeken naar de meest geschikte oplossing.” Klimaatroute gaf daarnaast tips over o.a. isolatie van de leidingen, zonnepanelen, energietarieven en de aandachtspunten bij het afsluiten van nieuwe energiecontracten.

“We mogen Klimaatroute contacten wanneer we vragen hebben of nog meer tips willen. Ze helpen ons graag verder. De verwachtingen van de energiescan zijn waar gemaakt, dit is zeker goed.” aldus de manager.

Aanvragen van een energiescan

De gratis energiescan wordt mogelijk gemaakt door de Omgevingsdienst IJmond (OD IJmond) en door een subsidie van de Provincie Noord-Holland.

Heb je interesse in het aanbod? Het aanvragen van de gratis scan kan via info@klimaatroute.nl of 020-7009438.
Of kijk op deze webpagina voor meer informatie over de Energiescan.

Is jouw bedrijf gespecialiseerd in het uitvoeren van duurzaamheidsmaatregelen? Of ken je een bedrijf in de regio die deze maatregelen kan uitvoeren? Bijvoorbeeld de plaatsing van warmtepompen, isolatie, led-verlichting of zon-pv. Parkmanagement hoort het graag! Stuur een mail naar stan@waarderpolder.nl

Direct
regelen