Skip to main content
DuurzaamenergieneutraalGroene Connecties

Succesvolle bijeenkomst Zon op bedrijfsdaken

By 16 januari 2018No Comments

Al twaalf Waarderpolderbedrijven hebben interesse in het project Zon op bedrijfsdaken. Doel van het project is collectief zonnepanelen te plaatsen op de daken van bedrijfspanden in de Waarderpolder.

Vanochtend zaten de ondernemers van verschillende bedrijven al vroeg aan tafel met medewerkers van Parkmanagement, de gemeente Haarlem en Econnetic om te horen over de opzet van het project Zon op bedrijfsdaken. Wethouder Cora Yfke Sikkema gaf aan dat dit voor een belangrijk deel bijdraagt aan de ambitie om Haarlem in 2030 klimaatneutraal te maken. Naast energiebesparing is het zelf opwekken van duurzame energie een belangrijke stap in die richting.

Gezamenlijke SDE+ aanvraag

Bedrijven die meedoen vragen gezamenlijk Stimulering Duurzame Energie (SDE+) subsidie aan. Na gunning wordt een aparte juridische structuur opgezet die overgaat tot aanschaf, installatie en realisatie van de zonnepaneleninstallatie. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale aanbieders en installateurs. Deelnemers aan Zon op Bedrijfsdaken gebruiken de stroom die zij opwekken eerst zelf. De stroom die niet rechtstreeks wordt gebruikt, wordt teruggeleverd aan het net tegen een vergoeding.

Veel daken geschikt voor zonnepanelen

De Waarderpolder heeft veel daken die heel geschikt zijn voor zonnepanelen. Heb je een dak van minimaal 150 m2 en een grootverbruiksaansluiting, dan kun je deelnemen. Neem contact op met Parkmanagement om samen met ons te kijken wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf of pand zijn.

Klik hier voor meer informatie over Groene Connecties.

Direct
regelen