Skip to main content
DuurzaamenergieneutraalGemeente HaarlemGroene Connecties

Bijna 60% toename van zonnepanelen in Nederland

By 30 januari 2018No Comments

Het afgelopen jaar zijn drie miljoen zonnepanelen geplaatst in Nederland. Dat is een toename van bijna 60 procent ten opzichte van 2016, blijkt uit het Nationaal Solar Trendrapport 2018. De groei is volgens onderzoeksbureau Good! te danken aan prijsdalingen en meer bewustwording bij consumenten en bedrijven. Bij bedrijven droeg ook een subsidieregeling bij aan de groei.

Ruim 12 miljoen zonnepanelen

In totaal zijn in Nederland nu ruim 12 miljoen zonnepanelen geplaatst die goed zijn voor een piekvermogen van 3000 megawatt. Dat is goed voor 2,2 procent van de totale elektriciteitsproductie in Nederland.

Ook interesse in zonnepanelen?

In de Waarderpolder helpt Groene Connecties jou bij het omschakelen naar groene energie door zonnepanelen aantrekkelijk te maken voor bedrijfsdaken. Samen met de gemeente Haarlem, Parkmanagement en adviesbureau ECONNETIC worden in dit project zonne-energiesystemen op verschillende daken gebundeld tot een grootschalig project. Dat bespaart inkoopkosten, waar jij als ondernemer van profiteert. Klik hier voor meer informatie.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Direct
regelen