Geen onderdeel van een categorie

Docenten bezoeken Waarderpolderbedrijven op Dag van de Ondernemer

By 19 november 2019 No Comments

Vrijdag 15 november was het de nationale Dag van de Ondernemer. In het hele land werden ondernemers door lokale overheden in het zonnetje gezet. Parkmanagement Waarderpolder en JINC, een organisatie voor jongeren, nodigden docenten en stagebegeleiders uit om op bedrijfsbezoek te gaan. Acht bedrijven uit de Waarderpolder openden hun deuren.

Het doel van de bedrijfsbezoeken op de Dag van de Ondernemer was om docenten en stagebegeleiders een feeling te geven van de werkzaamheden op de moderne werkvloer. Wanneer docenten weten hoe er bij bedrijven wordt gewerkt, kunnen zij hun studenten op de juiste manier enthousiast maken voor een stage of baan bij een bedrijf in de Waarderpolder.

Het programma werd met een lunch afgetrapt bij Spaarnelanden. Spaarnelanden directeur Robert Oosting heette de docenten welkom. Robert Oosting stond zelf jarenlang voor de klas en kent het belang van een goede aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven. Ook Industriekring Haarlem (IKH) voorzitter Bruno Giebels deed een welkomstwoord.

De bedrijfsbezoeken vonden plaats bij NS Treinmodernisering, Pentacon, Caves, JP Haarlem, Easypers, Intos en Simon Lévelt. De bedrijven ontvingen de docenten met open armen en toonden de docenten hun business.

De afsluitende borrel in het Figee Café was bedoeld om verder verbindingen te leggen. Zowel docenten als medewerkers van de bedrijven uit de Waarderpolder waren aanwezig en wisselden contactgegevens uit. Karin Kuiper van VNO-NCW, de initiatiefnemer van de Dag van de Ondernemer, deed een slotwoord. Zij was onder enthousiast hoe Haarlem koos voor een Dag van de Ondernemer in het teken van arbeidsmarkt en onderwijs. “Ik zou andere gemeenten willen oproepen om dit Haarlemse voorbeeld te volgen.”

Parkmanagement Waarderpolder organiseerde ‘s ochtends op de Dag van de Ondernemer ook een HR-ontbijt voor de chefs personeelszaken in de Waarderpolder. Het HR-ontbijt was de aftrap van een nieuw HR platform speciaal voor de Waarderpolder: De Waarderpolder Werkt. Lees hier meer over deze eerste bijeenkomst.

Direct
regelen