Geen onderdeel van een categorie

Eerste samenwerking voor stagebureau

By 18 juni 2019No Comments

Vrijdag 14 juni organiseerde het Stagebureau in samenwerking met de organisatie Triple Threat en de gemeente Haarlem een serie bedrijfsbezoeken in de Waarderpolder. Het doel was om jongeren een beter beeld te geven over de diverse kansen en mogelijkheden in de Waarderpolder. Twintig jongeren bezochten die dag één van de drie Waarderpolderbedrijven: autoschadebedrijf ASN Vermaire, bouwbedrijf Van der Worp of lokaal mediaplatform Haerlems Bodem. De bedrijven gaven tijdens deze eerste editie van de bedrijfsbezoeken een rondleiding en beantwoordden vragen.

De dag werd afgetrapt in de MAAK-arena aan de Oudeweg. Het Stagebureau ondersteunde de jongeren, leden van Triple Threat, bij het formuleren van vragen voor de ondernemers. Daarna vertrokken zij naar de bedrijven.

Bij de bedrijven kregen de leerlingen uitleg over het bedrijf en was er de gelegenheid voor het stellen van de vragen. Zo kregen de jongeren een beter beeld van de beroepen en de inhoud van het werk. Met de goede voorbereiding zorgde voor leuke verbindingen en interessante gesprekken tussen de leerlingen en de ondernemers.

De leerlingen van het Lotuscollege verzorgden bij SMAAK een gezellige borrel als afsluiting van de dag. Zowel de leerlingen als de deelnemende bedrijven waren enthousiast over het initiatief. “Dit was heel tof” aldus Dennis Cup van Haerlems Bodem. “Het was alleen een beetje kort, van mij had dit wel langer mogen duren.” was zijn advies. De leerlingen deelden ervaringen, en gaven aan ook graag langs te gaan bij de andere bedrijven die zij zelf niet hadden bezocht

Voor herhaling vatbaar
Het stagebureau en Triple Threat zijn van plan om na de zomer een nieuwe serie bezoeken te plannen bij deze, maar ook andere bedrijven. Stagebureau projectleider Maarten Brand: “Op deze manier krijgen zoveel mogelijk jongeren een goed beeld van de kansen en de mogelijkheden die bedrijven in de Waarderpolder te bieden hebben.” Bedrijven die de volgende editie ook graag een groep van 5-10 jongeren ontvangen bij hun bedrijf in het kader van beroep oriëntatie of stagekansen kunnen zich nu alvast aanmelden via stagebureau@waarderpolder.nl

Over het Stagebureau
Bedrijven zijn op zoek naar talent kijken in de huidige arbeidsmarkt verder dan alleen ‘het schaap met de 5 poten’. De leerlingen die wij ondersteunen hebben niet altijd het vertrouwen dat zij talent hebben. Of zij hebben geen goed beeld van de kansen op de arbeidsmarkt, ook wanneer het opleidingsniveau lager is. Dit noemen wij verborgen meesterschap. Ons doel is om dit verborgen meesterschap zichtbaar te maken. Voor jongeren én bedrijven.

Direct
regelen