Geen onderdeel van een categorie

Eerste zonnedak via ZoB Waarderpolder

By 2 juli 2019juli 8th, 2019No Comments

De eerste zonnepanelen die zijn gerealiseerd via het project Zon op Bedrijfsdaken Waarderpolder van parkmanagement en de gemeente Haarlem, zijn afgelopen week geplaatst.

Eigenaar Wim van Leenen is blij met de 210 zonnepanelen op het bedrijfsverzamelgebouw: “Dankzij Parkmanagement Waarderpolder en de gemeente heb ik de SDE+ subsidie gekregen voor mijn gebouw. De subsidie maakt de plaatsing van de panelen en het gebruik van groene stroom rendabel.”

Ook andere bedrijven uit de Waarderpolder die via het project Zon op Bedrijfsdaken een SDE+ subsidie toegekend hebben gekregen zijn bezig met de voorbereidingen voor het plaatsen van de zonnepanelen. De SDE+ subsidie is voor 28 bedrijfsdaken in de Waarderpolder aangevraagd en ontvangen. De deelnemers die SDE+ subsidie hebben ontvangen investeren zelf in een zonnestroominstallatie, doen mee met een inkoopcollectief of sluiten aan (enkele grote daken) bij een landelijk leaseconcept.

Begeleiding

Parkmanagement begeleidt de ondernemers in de verschillende mogelijkheden voor het realiseren van een zonnestroominstallatie. Het is mogelijk voor ondernemers om zelf te investeren, maar in bepaalde gevallen is financiering van een installatie ook mogelijk.

Wim van Leenen van De Plek is naar aanleiding van het project en de voorlichting van Parkmanagement actief aan de slag gegaan. Hij heeft maatregelen getroffen voor energiebesparing en wil zijn pand volledig verduurzamen. Zo heeft hij zijn pand voorzien van ledverlichting. Het is de bedoeling dat het gebouw van De Plek in de toekomst ook gasloos wordt verwarmd. Dankzij de maatregelen heeft het pand nu Energie label A, wat voor de huurders van Van Leenen en hun opdrachtgevers een belangrijk signaal en soms zelfs een voorwaarde is.

Wil je ook weten welke mogelijkheden er voor jouw bedrijfspand zijn voor een zonnestroominstallatie of zoek je andere manieren om je pand te verduurzamen? Neem contact op met Stan Verstraete, stan@waarderpolder.nl of 06 2884 9034

Direct
regelen