Geen onderdeel van een categorie

Nieuwe aanpak voor Stagebureau Connectie

By 22 januari 2019 No Comments

Afgelopen maand is er voor stagebureau Connectie gewerkt aan een nieuwe aanpak. En deze staat nu klaar. Het stagebureau gaat Haarlemse bedrijven helpen om de omslag te maken in het denken over ‘verborgen kandidaten’: studenten van lagere opleidingsrichtingen, maar met grote kansen voor het bedrijf. Rabobank Haarlem en het Nova College zien de nieuwe aanpak zitten, en worden opnieuw partner.

Het stagebureau gaat Haarlemse bedrijven helpen om de omslag te maken in het denken over verborgen kandidaten. Onderwijsinstellingen worden ondersteund met een netwerk van bedrijven die hun studenten een kans geven zich verder te ontwikkelen.

Vraag en aanbod matchen

Bedrijven geven aan moeite te hebben met het vinden van geschikte nieuwe medewerkers. Geschikte kandidaten voor de stageplekken zijn moeilijk te vinden. Met name in de lagere opleidingsrichtingen zijn veel studenten beschikbaar. Deze studenten kunnen voor bedrijven de oplossing zijn bij het vinden en behouden van geschikte stagiairs en personeel. Veel bedrijven kennen dit type student echter nog niet.

Stagebureau Connectie gaat studenten op pro-vso, Entree, of MBO-2 niveau en hun begeleiders helpen om het netwerken in de Waarderpolder uit te breiden zodat meer studenten een passende stageplek vinden.

Rabobank Haarlem en Omstreken en Nova College blijven partner

Rabobank Haarlem en Omstreken en het Nova College zijn  vanaf de start van Stagebureau Connectie in 2015 partner. Ook met de nieuwe aanpak van het Stagebureau blijven zij als partner betrokken om Haarlemse ondernemers te verbinden met jong talent.

Meer weten over Stagebureau Connectie nieuwe stijl? Neem contact op via stagebureau@waarderpolder.nl

Nieuws van en over Stagebureau Connectie lees je in het WP Journaal. Ontvang je deze nieuwsbrief nog niet? Meld je dan direct even aan met een mailtje naar redactie@waarderpolder.nl.

Lees hier het uitgebreide artikel over de nieuwe aanpak van het Stagebureau.

Direct
regelen