Skip to main content
Bedrijfsbezoek

Op bedrijfsbezoek bij Hembrug

By 20 februari 2018No Comments

Afgelopen vrijdag zijn Parkmanagement Waarderpolder, gemeente Haarlem en wethouder Floor Roduner op¬†bedrijfsbezoek geweest bij het in de Waarderpolder gevestigde bedrijf Hembrug. Een prachtig bedrijf dat al sinds 1679 bestaat. Hembrug startte als staatsbedrijf “Artillery Inrichtingen”, waar munitie geproduceerd werd. Aan het begin van de oorlog in 1940 besloot de destijdse directeur vredesproducten te gaan produceren, waardoor de productie van gereedschapswerktuigen van start ging. Inmiddels is het uit Artillery Inrichtingen ontstane bedrijf Hembrug al ruim 50 jaar specialist op het gebied van de ontwikkeling, assemblage en marketing van precisie- en volledig hydrostatische draaimachines.

Specialisten op het gebied van draaimachines

Er bestaat geen ander bedrijf als Hembrug. De machines die het bedrijf aflevert zijn zo goed, dat ze 20 jaar na productie nog net zo nauwkeurig zijn als op de eerste dag van gebruik. Het zal dan ook niet verassen dat Hembrug internationaal werkzaam is en meer dan 90% van de productie exporteert. De Waarderpolder is dan ook een prettige locatie voor het bedrijf, vanwege de goede verbinding met Schiphol.

Duurzaam bedrijf

Hembrug ziet het belang van duurzaamheid zeker in. Het bedrijf maakt de eigen machines steeds duurzamer, en ook gebruiksvriendelijker. De machines worden steeds stiller en veroorzaken minder geuroverlast. Met de blik op de toekomst is Hembrug ook in overleg met parkmanagement over de mogelijkheden van zonnepanelen.

Opleiding van personeel

Een bedrijf dat zo specialistisch te werk gaat, moet ook zelf het personeel opleiden. Het bedrijf staat ook open voor oudere werknemers en kandidaten met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt. “Natuurlijk moeten ze wel goed inzetbaar zijn en goed te begeleiden zijn. Er moet vertrouwen zijn in de kans van slagen. Als deze er is, dan zijn ze van harte welkom!”

De Waarderpolder

Hembrug vindt het prettig in de Waarderpolder. “Het is een fijne plek om te ondernemen. Ook toen we gingen uitbreiden kwam het bij ons niet op om naar een andere locatie te gaan. Ons pand hier is goed bereikbaar, we zijn blij met het openbaar vervoer en de toekomstige fietsbrug. Je ziet ook dat de omgeving hier steeds meer karakter krijgt. De levendigheid neemt toe. Dat is alleen maar leuk!”

Meer weten over Hembrug? Klik hier!

 

 

 

Direct
regelen