Geen onderdeel van een categorie

Waarderpolder bloeit op na vergroening

By 14 april 2020No Comments

Afgelopen najaar verwijderde wethouder Robbert Berkhout symbolisch de eerste tegel uit een trottoir op de Tappersweg. Het was de start van de vergroeningswerkzaamheden in de Waarderpolder. In totaal is er door Spaarnelanden 9.000 m2 verharding omgezet in groen. Ondertussen staan de eerste vergroende gebieden al mooi in voorjaarsbloei.

Groen voor grijs
Parkmanagement onderzocht welke locaties in de Waarderpolder geschikt waren om verharding te vervangen voor groen. Zo zijn er alleen trottoirs verwijderd op plekken waar de andere kant van de straat nog wel een trottoir is, en op plekken waar de voetpaden slecht waren (vaak door opdruk van boomwortels).

In totaal leverde dat een groot beschikbaar oppervlak voor vergroening op. Daarnaast gaf de schouw een goed beeld waar in de Waarderpolder onderhoud en herstel aan trottoirs nodig is. Spaarnelanden pakt deze werkzaamheden later dit jaar op.

Groen voor luchtkwaliteit, afwatering en uitstraling
Met de vergroening wil de gemeente niet alleen de uitstraling van het gebied verbeteren. Het verbetert ook de luchtkwaliteit en bevordert de afwatering na regenval. Daarmee maak je de Waarderpolder klimaat bestendig voor de toekomst.

Dit project is niet het enige project in de Waarderpolder om het business park groener en meer klimaat bestendig te maken. Parkmanagement startte bijvoorbeeld een bomenbank om herplant plichten van bedrijven over te nemen. (lees hier meer)

Direct
regelen