Geen onderdeel van een categorie

Waarderveldweg kleurt groen na herinrichting

By 5 maart 2020 No Comments

De herinrichting van de Waarderveldweg in de Waarderpolder is klaar. Vrijdag 28 februari plantte wethouder openbare ruimte Merijn Snoek samen met Robert Bloemers, voorzitter van het bestuur van Parkmanagement Waarderpolder, de laatste van de in totaal 33 nieuwe bomen aan deze weg.

De Waarderveldweg is lang gebruikt voor bouwverkeer van en naar de Waarderhaven. Toen die werd opgeleverd, was de Waarderveldweg toe aan een opknapbeurt. Samen met de ondernemers schetste de gemeente de ideale inrichting. Ondanks vertraging is het eind er nu echt. De gemeente heeft 30 bomen geplant. De drie extra bomen komen uit de herplantplicht van acht onlangs gekapte bomen van een herontwikkeling aan de Waarderweg 145. 

Herplantplicht via de Bomenbank Waarderpolder
Een herplantplicht ontstaat wanneer bedrijven bomen willen kappen, bijvoorbeeld voor uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten. Om deze herplantplicht zo goed mogelijk te regelen, richtte Parkmanagement de Bomenbank op. Bedrijven kunnen de herplantplicht afkopen bij Parkmanagement, die er dan voor zorgt dat er binnen twee jaar in de openbare ruimte bomen worden geplant. Ondertussen zijn er via de Bomenbank al 16 bomen in de openbare ruimte geplaatst. 

Een circulaire weg
De Waarderveldweg is met ruim een meter verbreed zodat er meer rangeerruimte voor vrachtwagens is. Bijzonder is dat het gebruikte asfalt voor 90% bestaat uit herbruikbaar en/of hergebruikt materiaal.
Daarnaast is er een greppel gegraven voor de opvang en infiltratie van regenwater en om parkeren langs de Waarderveldweg niet meer mogelijk te maken. Daarvoor is ook een parkeerverbod ingevoerd. De laatste fase van de herinrichting bestond uit het aanplanten van de bomen. 

Meer weten over vergroening en waterberging in de Waarderpolder? Kijk op deze pagina!

 

Direct
regelen