Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Wethouder Berkhout bezoekt Avek Haarlem

By 6 oktober 2021No Comments

Op woensdag 29 september bezocht wethouder Robbert Berkhout het bedrijf Avek Haarlem. Avek is een productiebedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van technische producten uit band en draad, met name technische veren. Avek Haarlem is daarmee één van de voornaamste producenten in Nederland.

Het bedrijf is opgericht in 1966. Onder de naam Avek Technische Verenfabriek werden in de hoek van een garage met de hand de eerste veren geproduceerd. Al gauw werd de hele garage in beslag genomen. Door de groei verhuisde het bedrijf in 1989 naar een nieuwbouwlocatie in de Waarderpolder aan de A. Hofmanweg. In 1995 werd ook het pand erachter gekocht om de verdere groei bij te houden.

Sinds 2011 leidt de derde generatie Abels, Dennis Abels, het bedrijf dat nu over de hele wereld haar technische veren levert. Er wordt geleverd aan de meest uiteenlopende branches, waarbij Verlichting en Automotive de grootste zijn.

Tijdens het bezoek ging wethouder Robbert Berkhout samen met enkele collega’s van gemeente Haarlem en Parkmanagement Waarderpolder in gesprek met Dennis Abels. Tijdens deze bedrijfsbezoeken wordt verder kennis gemaakt met het bedrijf en gesproken hoe de ondernemers het ondernemen in de Waarderpolder ervaren.

Medewerkers

Bij Avek Haarlem werken 35 medewerkers aan de ontwikkeling en productie van de technische veren. Velen van hen zijn al zeer lange tijd in dienst bij het bedrijf. Maar Avek Haarlem zoekt ook hard naar nieuw, jong talent. Het bedrijf staat open voor technische mensen van elk niveau: bij Avek word je intern opgeleid voor het vak.
Het Stagebureau Waarderpolder heeft contact met Avek om het jonge talent en het bedrijf met elkaar in contact te brengen.

Daarnaast heeft Avek een productielocatie in Bulgarije, waar nog eens 18 medewerkers actief zijn.

Uitdagingen

Tijdens het begin van de coronaperiode kwam het werk bij Avek Haarlem zo’n twee maanden stil te liggen. Gelukkig gaat het inmiddels weer beter bij het bedrijf, maar nog steeds is Avek niet terug op het niveau van voor de corona crisis.
Dat komt voornamelijk door het probleem dat zich momenteel bij veel (productie-)bedrijven voordoet: de grote schaarste in grondstoffen en de lange levertijden van materiaal.

Verkeerssituatie op de A. Hofmanweg

Avek Haarlem uitte zorgen over de verkeerssituatie op de A. Hofmanweg. Auto’s rijden fors te hard en het is te druk op de weg. Rond spitstijd ontstaan daarnaast files op de A. Hofmanweg.
Veel ondernemers gevestigd aan de A. Hofmanweg hebben al melding gemaakt bij Parkmanagement dat de A. Hofmanweg te druk is en dat dit gevaarlijke situaties oplevert. De situatie is daarom uitgebreid besproken in het periodiek verkeersoverleg van Parkmanagement Waarderpolder, Gemeente Haarlem en politie.

De meldingen van ondernemers helpen bij het in kaart brengen van de problematische verkeerssituaties. Meldingen van ondernemers worden besproken in het verkeersoverleg. Aan de hand daarvan worden actieplannen opgesteld. In de zomer van 2021 heeft daardoor bijvoorbeeld al een aanpassing aan de verkeerslichten bij de kruising van de A. Hofmanweg en Camera Obscuraweg plaatsgevonden (lees hier).

Direct
regelen